Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Heb je niet zulke groene vingers? Doe een koffiefilter in je bloempot

waarom-je-een-koffiefilter-in-je-bloempot-zou-moeten-doen.jpg

Niet iedereen is gezegend met groene vingers. Dat is helemaal niet erg, want ook als je niet graag met je vingers in de aarde zit kun je planten onderhouden. Er zijn namelijk allerlei handige tips, zoals een koffiefilter in je bloempot doen.

Een koffiefilter in je bloempot? Ja, echt. Het is hartstikke handig en we vertellen je waarom.

Koffiefilter in bloempot

Om te beginnen rotten de wortels van je plant minder snel als er een koffiefilter in je bloempot zit. Als je iets te enthousiast bent geweest met water geven, laat het filter het teveel aan water weglopen via het gat onderin de pot. Maar aarde en vuil kunnen dan weer niét door het filter heen. Hierdoor blijft dat gat in je plantenpot vrij en verrotten de wortels minder snel.

Minder water geven

Ook hoef je je plant sowieso minder water te geven als je een koffiefilter gebruikt in je bloempot. Handig voor als je het weleens vergeet. Koffiefilters kunnen vocht namelijk heel erg goed absorberen. En zoals je hierboven al kon lezen, houdt het filter ook weer niet ál het water vast. Het teveel kan gewoon weglopen.

Verpotten

Eens in de zoveel tijd is het moment daar om je planten te verpotten. Heb je een koffiefilter in je bloempot gedaan? Dan is dit klusje een stuk makkelijker en sneller. Je kunt het geheel aan aarde en wortels namelijk in één keer optillen door het filter beet te pakken. Superhandig.

Meer lezen over planten? Bekijk deze artikelen eens:
Dít is waarom je kamerplant gele blaadjes krijgt (en dit kun je eraan doen)
Deze 5 kamerplanten kunnen tegen warmte én kou
Waarom je kamerplanten in de winter minder water moet geven
Is je plant dood (aan het gaan)? Met deze tips red je ‘m

Bron | RTL Nieuws
Beeld | Getty Images

Margriet 46 ligt nu in de winkels! Met daarin een interview met presentator Frits Sissing, tips om de beste bril voor jouw gezichtsvorm te vinden, alles over de stad Wales, cijfers, feiten en tips over de overgang, de lekkerste Indiase gerechten en nog véél meer. Haal ‘m snel in huis of bestel deze Margriet online zonder verzendkosten.

Ook interessant