Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Binnenblijven? Zo haal je het meeste uit jouw kleine tuin

binnenblijven-zo-haal-je-het-meeste-uit-jouw-kleine-tuin.jpg

Nu we allemaal massaal moeten binnenblijven, is het best even slikken dat de temperatuur omhoog is geschoten. Vooral voor de mensen die geen tuin hebben of bijvoorbeeld een balkon op het noorden. Maar ben je gezegend met een kleine tuin? Dan haal je daar zó het meeste uit.

Wie het kleine niet eert is het grote niet weert, toch?

Ruimte optimaal benutten

Niet iedereen heeft de luxe van een grote tuin met een flink stuk gras, waar op ieder uur van de dag wel een plekje met zon te vinden is. Toch mag je jezelf zeer gelukkig prijzen met een kleine tuin. Want door je voordeel te doen met onderstaande tips, kun je iedere centimeter optimaal benutten voor heel veel tuinplezier.

Slim tegels leggen

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar door in de weer te gaan met grote in plaats van kleine tegels, oogt jouw kleine tuin een stuk groter. Daarnaast creëer je ook direct rust en ruimte door tegels van een groter formaat te gebruiken. Heb je een smalle, lange tuin? Leg dan langwerpige tegels in de breedte neer voor een optisch groter beeld. Is jouw tuin juist heel ondiep? Dan oogt je tuin groter wanneer je de tegels in de diepte legt.

Zoek het hogerop

Misschien is je tuin dan niet groot, hoog is ‘ie zonder twijfel. En dus kun je daar ook mooi gebruik van maken, door de hoogte in te gaan met planten. Maak bijvoorbeeld optimaal gebruik van je schutting door deze te laten begroeien met planten. Dit kun je ook tegen de muur van een schuurtje doen. Planten die daar goed voor zijn en er ook nog eens heel mooi uitzien, zijn onder andere blauweregen, clematissen en klimrozen. Natuurlijk misstaat simpele klimop ook niet.

Creëer plekjes

Ook al is je tuintje klein, het is toch een goed idee om meerdere plekjes te creëren. Misschien is de ruimte voor meerdere zitplekjes er niet, maar je kunt wel mooie hoekjes maken voor een gevarieerde aanblik. Denk bijvoorbeeld aan een hoekje met wat potten, terwijl je in een andere hoek juist wat tegels verwijdert en wat graszoden neerlegt. Of maak gebruik van verhogingen om verschillende gedeeltes te creëren in de tuin, zodat zelfs de kleine ruimte verrassend blijft.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Vertiplant
Beeld | iStock

Ook interessant