Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Je keuken verven? 5 dingen om rekening mee te houden

je-keuken-schilderen-5-dingen-om-rekening-mee-te-houden.jpg

Ben je je keuken zat maar wil je nog geen nieuwe, of kan ‘ie wel een opfrisbeurt gebruiken? Dan is je keuken verven een goede optie. Door je keuken een kleine make-over te geven, kan ‘ie er al totaal anders uitzien. Wanneer je dit gaat doen, is het verstandig om met de volgende dingen rekening te houden.

Zo wordt het schilderen van je keuken een eitje.

1. Stroom uitschakelen

In onze keuken maken we veel gebruik van verschillende apparaten. Bijvoorbeeld je koelkast, oven en koffiezetapparaat. Het is dan ook niet zo gek dat er veel stopcontacten te vinden zijn. Schakel wanneer je gaat schilderen eerst alle stroom uit. Je kunt met een spanningszoeker controleren of alle stroom eraf is. Vervolgens hoef je alleen nog maar de afdekplaatjes van je stopcontacten te verwijderen.

2. Licht opschuren

Het liefst besparen we zo veel mogelijk toch. Bij het schilderen komen ook veel vervelende klusjes kijken, zoals schuren. Maar wanneer je gaat schilderen is dit wel belangrijk om te doen, ook al is je keuken nog in goede staat. Licht opschuren is al voldoende, zolang het oppervlak maar volledig mat is. Zo weet je zeker dat de verf goed blijft zitten.

3. Stofvrij maken

Bij het schuren van je keuken komt een hoop stof vrij. Voordat je daadwerkelijk met een kwast aan de gang gaat, is het erg belangrijk dat je alles goed stofvrij maakt. Dit kan heel eenvoudig met een borstel of stofzuiger. Sla je dit over? Dan lijkt het net alsof je over zand heen hebt geschilderd, en dat staat niet mooi.

Lees ook:
Deze twee verrassende kleuren zijn momenteel dé trend voor in de keuken

4. Het plafond eerst

Wanneer je keuken toe is aan een totale opfrisbeurt, kun je het best bij het plafond beginnen. Zo werk je van boven naar beneden en voorkom je dat er verfdruppels op je net geschilderde vlakken vallen. Dek wel voor je hieraan begint je keukenkastjes, koelkast, aanrecht, oven en vloer af met bijvoorbeeld afdekfolie. Je voorkomt namelijk niet dat er verfdruppels naar beneden vallen.

5. Keukenkastjes schoonmaken

Voordat je daadwerkelijk begint met schilderen is het belangrijk dat je de keukenkastjes eerst goed schoonmaakt. Zo zorg je er namelijk voor dat de verf beter hecht. Dit kan heel eenvoudig met een emmer water en een verfreiniger. Je maakt hiermee je kastjes stof- en vetvrij.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.   

Bron | RTL Nieuws , Gamma, Flexa
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant