Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Déze spullen uit je keuken kun je beter gelijk weggooien

deze-spullen-uit-je-keuken-kun-je-beter-gelijk-weggooien.jpg

Dagelijks zijn we te vinden in onze keuken: voor het ontbijt, de lunch en het avondeten. Doordat we veel tijd in de keuken spenderen, is het er vaak heel rommelig. Prulletjes belanden in laatjes en kookaccessoires worden in keukenkastjes gepropt. Om overzicht te bewaren is het belangrijk om niet te veel rommel te hebben in de keuken.

Gooi daarom déze spullen weg om het overzichtelijk te houden.

1. Wegwerpbestek

Als je wel eens eten bestelt, krijg je daar vaak wegwerpbestek of houten stokjes bij. Omdat het zonde is om meteen weg te gooien, bewaar je het waarschijnlijk in je bestekla. Maar gebruik je dit? Nou, nee. Je hoeft het echter niet meteen weg te gooien, want misschien kun je er iemand anders wél blij mee maken.

2. Ongelezen kookboeken

Trends in de culinaire wereld blijven komen en gaan. Waarschijnlijk heb je kookboeken van jaren geleden al in geen tijden meer aangeraakt. Geef eens een kookboek cadeau, zet het op Marktplaats of breng het naar een kringloopwinkel. Zo kan iemand anders er van genieten en is het opgeruimd in jouw keuken.

3. Apparaten die je nooit gebruikt

Je hebt vast wel apparaten in je keuken staan die je slechts één keer hebt gebruikt zoals een wafelijzer, pastamaker of hakmachine. Allemaal super leuk en handig natuurlijk, maar als je het niet gebruikt staat het alleen maar in de weg. Maak er iemand anders blij mee.

Lees ook
Deze dingen in de keuken moet je elk jaar vervangen

4. Vershoudbakjes met verschillende deksels

Er is een grote kans dat jij allemaal bakjes in de kast hebt liggen waarvan de juiste deksel ontbreekt. Neem eens de tijd om uit te zoeken welke deksel op welk bakje hoort en gooi alles wat niet compleet is weg. Check ook gelijk welke bakjes niet meer goed sluiten of kapot zijn.

5. Eten dat over datum is

Keukenkastjes zitten vol met producten die over de datum zijn. Vaak schuif je potjes, pakjes en zakjes naar achteren die je later helemaal vergeet. Voorkom dat etenswaren over datum raken door regelmatig je kastjes op te ruimen en schoon te maken. Vergeet daarbij ook je koelkast niet.

6. Waterflessen

Misschien heb je zelf al eens een herbruikbare waterfles gekocht, maar kreeg je er ook één van je werk of voor je verjaardag. Voor je het weet heb je een verzameling aan waterflessen in de keuken staan. Bewaar er slechts één per persoon en houd er eventueel één als reserve. Geef de overige flessen aan iemand anders die ze goed kan gebruiken.

7. Dubbele spullen

Waarschijnlijk heb je veel verschillende keukenmesjes in je la liggen, meerdere soorten snijplanken en misschien wel vier flessenopeners. Kijk goed naar de kwaliteit of naar welke je niet meer gebruikt omdat je inmiddels al een goede vervanger hebt gevonden. Wees kritisch en geef alles wat je dubbel hebt of niet gebruikt gewoon weg. Dat scheelt erg veel ruimte.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Tips en weetjes
Beeld | iStock

Ook interessant