Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Lenteschoonmaak? Vergeet deze plekken in de keuken niet

keuken-schoonmaken-vergeet-deze-plekken-niet.jpg

Wanneer we de keuken schoonmaken richten we ons meestal op de horizontale oppervlakken. Even een doekje over het aanrecht, het gasfornuis en de planken aan de muur. Ga je een lenteschoonmaak houden? Vergeet dan zeker ook deze plekken in de keuken niet.

Je herkent het vast wel: als je tomatensoep maakt (inclusief pureren), een rode pastasaus of een ander gerecht met een fel kleurtje, vind je spetters terug op de achterwand. Grote kans dat je daar dan al even een doekje over haalt. Maar die achterwand en ook de keukenkastjes en -deurtjes kunnen op z’n tijd wel een grotere schoonmaak gebruiken.

Keuken schoonmaken

Tijdens je lenteschoonmaak is het dus zaak je ook te richten op die verticale oppervlakken. En het fijne is: in het schoonmaken van die delen van de keuken is er geen goed of fout. Wat echter wél handig is, is om een systeem te creëren zodat je weet wat je al gehad hebt en wat nog niet. Een aanrader is om met de klok mee te werken, van boven naar beneden.

Sprayen maar

Dus zie je een (deel van) een keukenkastje, een stuk achterwand of een betegeld gedeelte? Sprayen en vegen maar, en daarna naar beneden. Je kunt een volledig oppervlak in één keer schoonmaken of kleinere stukken, net wat jij het prettigst vindt. Mocht je bepaalde vettige vlekken niet makkelijk wegkrijgen, probeer het dan eens met afwasmiddel. Grote kans dat het dan wel lukt.

Lees ook:
Zó kun je keukenapparaten goed en veilig schoonmaken

Binnenkant keukenkastjes schoonmaken

We raden aan om ook meteen even de binnenkant van de kastjes en lades mee te nemen. Goed om meteen even alle producten op houdbaarheid te checken, een doekje door de kastjes te halen en alles opnieuw – en wellicht handiger – in te delen. Je zult merken: hierna voelt je keuken weer helemaal als nieuw.

Bron | ApartmentTherapy
Beeld | Getty Images

Ook interessant