Wonen & Tuinieren

Zó zorg je ervoor dat je kerstroos zo lang mogelijk mooi blijft

kerstroos.jpg

Met de kerst is het natuurlijk extra gezellig om een kerstroos in huis te hebben. Maar hoe zorg je ervoor dat je zo lang mogelijk kunt genieten van deze plant? En wat moet je vooral niet doen?

Erik de Pauw van ‘Veetplant’ deelt zijn belangrijkste tips met Nieuwsblad.

Kerstroos verzorgen

Eén van de belangrijkste dingen, is dat je de kerstroos neerzet op een plek waar geen wind is. “Zet ze niet in de hal. Als de deur opengaat creëer je tocht en die is heel slecht voor de plant. Kerstrozen kunnen niet goed tegen de kou. Plaats ze op een plek waar de kamertemperatuur constant is”, aldus De Pauw.

Lees ook: deze kerstplanten kunnen levensgevaarlijk zijn voor je huisdier

Hoe vaak water geven?

Het geven van water is bij deze plant heel simpel. “Prik met je vinger in de aarde. Is deze vochtig, dan heeft de plant geen extra water nodig,” zo adviseert De Pauw. “Het is belangrijk dat de wortels niet constant in het water staan, want dan houden de kerstrozen het niet lang uit. Is de aarde droog, dan zet je de plant het best in de gootsteen. Giet de pot vol water en laat die vervolgens even uitlekken. De rozen zuigen het nodige water op en kunnen erna weer in de bloempot.”

Geef de kerstroos lekker veel licht

Kerstrozen hebben veel daglicht nodig. Als ze in een donker hoekje staan dan zal je merken dat ze snel verwelken. Zet ze daarom op een plek waar lekker veel daglicht komt, zoals in de keuken. “Als je een kookeiland hebt, kun je ze aan de zijkant plaatsen. Kies voor de kant waar het meeste licht binnenvalt. Daar voelen ze zich optimaal,” aldus De Pauw.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Nieuwsblad.be
Beeld | iStock

Ook interessant