Word abonnee

Kies n煤 voor een abonnement met korting

Abonneer n煤 met korting

Wonen & Tuinieren

10 kamerplanten die je huis veel karakter geven

kamerplanten-margriet.jpg

Planten in je huis zijn niet alleen gezond, maar kunnen elke kamer ook heel Pinterest- en Instagram-waardig maken. Welke kamerplanten vooral?

Van varens tot en met citroenbomen: met deze planten geef je je huis in no time veel karakter.

Karakteristieke kamerplanten

Al het groen in je huis is natuurlijk leuk, maar sommige kamerplanten geven net even iets extra’s. D铆e exemplaren hebben we voor je verzameld.

1. Varens

Met name de nephrolepis exaltata-varen doet het goed in huis. Hang ‘m op of zet ‘m neer. Zorg in elk gevoel dat de varen genoeg indirect licht krijgt, en je ‘m regelmatig water geeft.

2. Majestueuze palm

Deze plant, ook wel de majesteitelijke palm of ravenea rivularis genaamd, zorgt in elke ruimte voor een tropisch sfeertje. Het is ook nog eens een echte luchtzuiveraar. Zet de palm op een plek waar ‘ie elke dag vier tot zes uur indirect daglicht krijgt.

3. Strelitzia

Deze Zuid-Afrikaanse plant is een echte eyecatcher. Hij heeft namelijk niet alleen elegante bladeren, maar kan ook nog eens heel groot worden. Ga je voor de strelitzia nicolai, ofwel de paradijsvogelplant, dan groeien er ook nog eens bijzondere, felkleurige bloemen aan.

4. Gatenplant

De gatenplant, ofwel monstera deliciosa, kan niet ontbreken in je urban jungle. In de grote bladeren van deze stoere plant zitten, zoals de naam al verklapt, gaten. En dat geeft een heel speels effect.

5. Vioolbladplant

De vioolbladplant, de ficus lyrata in wetenschappelijke termen, staat door de zwierige bladeren heel sierlijk. Nadeel: de plant is giftig voor katten. Pas zelf ook op en draag handschoenen als je ‘m aanraakt. Het sap kan bij contact met de huid namelijk een allergische reactie veroorzaken.

6. Olijfboom

Met een olijfboom (olea europeae) haal je een Mediterraans sfeertje in huis. Het boompje vergt alleen wel aardig wat onderhoud. Als je ‘m niet goed verzorgt, kan ‘ie namelijk als het ware ‘in shock’ raken. Droge, uitvallende bladeren… Lees je voor aankoop er even goed over in.

7. Cactus

Elke cactus prikkelt de zintuigen. Of je er nu een paar bij elkaar op een kastje zet, of het bij een grote laat. Een cactus heeft zoals je vast al weet weinig water nodig. Maar ze kunnen zeker 贸贸k doodgaan, en nog 7 weetjes over deze prikkelige plant.

8. Rubberplant

De rubberplant (Ficus Elastica) kenmerkt zich door de brede, glanzende bladeren. Zeker qua waterbehoefte is ‘ie behoorlijk specifiek: de kluit is het best altijd vochtig, maar als je te veel water geeft krijgt de rubberplant al snel gele bladeren. Goed in de gaten houden, dus. Maar daar krijg je wel luchtzuivering voor terug!

9. Citroenboom

Een citroenboompje is d茅 manier om een kamer op te vrolijken. Je zult wel behoorlijk wat geduld ermee moeten hebben. Het duurt namelijk even voordat er mooie citroenen aan groeien. Besproei het boompje regelmatig met water en zorg voor veel zonlicht.

10. Calathea

Een plant die weinig licht nodig heeft 茅n huisdiervriendelijk is. Ja, de calathea is een fijn exemplaar – en ook nog eens heel mooi. Vooral door de sierlijke betekening van de bladeren een echte eyecatcher.

Meer lezen over planten en het cre毛ren van een urban jungle? Dan kunnen we je dit boek aanraden:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Good Housekeeping
Beeld | iStock

Margriet Extra 6

Ga je binnenkort op vakantie en zoek je nog leesvoer voor op het strand? Of blijf je thuis, maar wil je wel lekker in de vakantiestemming komen? Ga dan snel naar de winkel, waar de nieuwste Margriet Extra op je ligt te wachten. En die staat volledig in het teken van: Zomer! Ook online te bestellen zonder verzendkosten via deze link.

Ook interessant