Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Deze 10 kamerplanten hebben weinig zonlicht nodig

kamerplanten-met-weinig-zonlicht.jpg

Heb je een kamer met weinig licht in huis, maar wil je de boel toch van een beetje groen voorzien? Dat kan. En je hebt zelfs nog behoorlijk wat keuzes. Deze tien kamerplanten hebben namelijk weinig zonlicht nodig. 

Zelfs in het allerdonkerste hoekje van het huis waar het zonlicht niet komt, groeien deze kamerplanten nog goed. 

Kamerplanten die weinig zonlicht nodig hebben

1. Dieffenbachia

De eerste van de tien kamerplanten die weinig zonlicht nodig hebben, is de Dieffenbachia. Ook in de rest van het onderhoud is deze plant met crèmekleurige bladeren erg makkelijk. In een normale potgrond, normale luchtvochtigheid en gemiddelde kamertemperatuur doet deze kamerplant het goed. 

Kamerplanten met weinig zonlicht

2. Calathea 

De Calathea is niet alleen populair door de kleurrijke combinatie van verschillende kleuren groen en de bordeauxrode onderkant van de bladeren. De plant heeft ook weinig zonlicht nodig. Het fleurt je donkere kamer dus meteen ook een stuk meer op. Naast weinig zonlicht heeft deze plant ook niet veel water nodig

Kamerplanten met weinig zonlicht

3. Graslelie

Ook de graslelie is een van de kamerplanten die maar weinig direct zonlicht nodig heeft. Daarnaast kan de graslelie wel tegen een stootje, dus snel dood zal ‘ie niet gaan. 

4. Drakenbloedboom

Heb je geen groene vingers? Dan is de drakenbloedboom, ook wel Dracaena Marginata genoemd, perfect voor jou. Bij weinig zonlicht én met weinig water houdt deze kamerplant het nog steeds goed uit.  

5. Drakenklimop

Wil je in een donkere kamer het liefst een hangplant? Kies dan voor een drakenklimop, ook wel Philodendron scandens genoemd. Deze kan het hele jaar door in huis zonder direct zonlicht overleven. Mocht je ‘m toch extra willen verwennen, dan kun je ‘m heel incidenteel even buiten neerzetten. Maar dan wel op een schaduwrijke plek.

Kamerplanten met weinig zonlicht

6. Lepelplant

Ook een lepelplant is dol op schaduw. Daarnaast maak je ‘m niet snel dood als je vergeet om het plantje water te geven. De grond moet bij een lepelplant namelijk eigenlijk eerst uitdrogen. 

Lees ook
Dít is waarom je kamerplant gele blaadjes krijgt (en dit kun je eraan doen)

7. Bromelia

Een Bromelia is perfect als je de badkamer wilt opvrolijken, maar hier weinig zonlicht binnenkomt. Deze plant doet het namelijk het best in een vochtige omgeving. 

8. Chinese Evergreen

De Chinese Evergreen, ook wel de Aglaonema genoemd, doet het erg goed bij slecht of weinig licht. Ook kan ‘ie goed tegen droge lucht en gaat ‘ie zelfs niet snel dood als je ‘m per ongeluk laat uitdrogen. 

Kamerplanten met weinig zonlicht

9. Kwartjesplant 

Een kwartjesplant of kloosterplant is een van de makkelijkste kamerplanten die je maar kunt aanschaffen. Deze doet het namelijk goed bij weinig zonlicht, een plek in de schaduw, maar ook bij fel licht. Alleen als je de kwartjesplant te veel water geeft, gaat ‘ie dood. 

10. Vrouwentong

Als laatst is ook de vrouwentong een van de meest ideale kamerplanten in een ruimte met weinig zonlicht. Daarnaast overleven ze ook periodes van droogte, dus mocht je een paar weken vergeten om de plant water te geven, dan is er nog steeds weinig tot niks aan de hand. Hoe makkelijk wil je het hebben?

Kamerplanten met weinig zonlicht

Yeah, Margriet.nl is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel

Bron | Anygreen
Beeld | iStock

Margriet 41 ligt nu in de winkel! Met deze week: sprankelende herfst make-overs, lekker het bos in, een interview met Nelleke Noordervliet en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant