Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Deze 5 kamerplanten kunnen tegen warmte én kou

deze-8-kamerplanten-kunnen-tegen-warmte-en-ko.jpg

Kamerplanten: ze zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons interieur. Het tuincentrum biedt ons een ruim assortiment aan planten. Maar hoe kies je nu een sterke kamerplant die wel tegen een stootje kan? Een goede standplaats is erg belangrijk en vergroot de overlevingskans van je groene huisgenoot.

Deze 5 kamerplanten zijn niet zo veeleisend en kunnen zowel tegen warmte als tegen kou.

1. Sanseveria

De Sanseveria is een erg makkelijke plant die om weinig verzorging vraagt. De Vrouwentong zoals deze plant ook wel wordt genoemd, overleeft zowel bij warme als bij koude temperaturen. Als je hem op een warme plek (in de zon) neerzet heeft de plant wel meer water nodig. Ook zul je zien dat de bladeren dan een lichtere kleur krijgen. De Sanseveria kan ook goed tegen droge lucht en daardoor prima in de buurt van je kachel staan. Geef in dit geval de plant wat vaker water.

2. Cactussen en vetplanten

Cactussen en vetplanten zijn makkelijk te verzorgen en doen het goed bij verschillende temperaturen in huis. Zo staan deze kamerplanten graag in de vensterbank te genieten van het zonnetje, maar doen ze het ook prima in bijvoorbeeld een koude slaapkamer. Staan ze in een ruimte bij een temperatuur onder de tien graden? Geef ze dan zo min mogelijk water.

kamerplanten

Lees ook: Deze 10 kamerplanten hebben weinig zonlicht nodig

3. Yucca of Palmlelie

De Yucca is een stoere kamerplant die in elk interieur past. De Palmlelie zoals de plant ook wel wordt genoemd, is familie van de cactus en heeft bij koudere temperaturen minder water nodig. Wel staat deze plant graag op een lichte plek. Dus als je hem voor het raam of bij een glazen overkapping zet, voelt deze groene huisgenoot zich helemaal thuis.

4. Kalanchoë

De Kalanchoë is een oersterke plant die ook nog eens prachtig bloeit. Je kunt deze plant zowel binnen als in de warmere maanden buiten zetten. Dus qua standplaats is de plant niet veeleisend. Belangrijk om te weten is dat de Kalanchoë niet tegen temperaturen onder de twaalf graden kan.

5. Klimop of Hedera

De Klimop of Hedera is een plant die vooral heel goed tegen de kou bestand is. En dat is eigenlijk ook heel logisch als je bedenkt dat je Klimop vooral buiten ziet. Zelfs de warme zomerzon is geen probleem voor dit plantje. Geef dan wel wat extra water op de hete dagen. Ook binnen doet de Hedera het prima.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | RTL Nieuws
Beeld | Getty & Getty

Ook interessant