Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Dít is de beste kamerplant voor jou op basis van je persoonlijkheid

dit-is-de-beste-kamerplant-voor-jou-op-basis-van-je-persoonlijkheid.jpg

Wil je graag een nieuwe kamerplant aan je interieur toevoegen, maar ben je er nog niet helemaal uit welke? Kies er dan een uit aan de hand van je persoonlijkheid – dan weet je zeker dat de plant helemaal ‘jou’ is (en dat je de verzorging aankunt).

Er zijn meerdere manieren om je persoonlijkheid te ‘bepalen’, maar vandaag kijken we naar enneagramtypes. Op deze site kun je uitvogelen welk type jij bent.

De negen enneagreamtypes:

Als je de test volledig hebt ingevuld, dan zie je aan de uitkomst welk persoonlijkheidstype (het kunnen er meerdere zijn) het best bij jou past. Dit zijn de negen mogelijke uitkomsten:

  • Type 1: Perfectionist (realistisch, consciëntieus, grondig en principieel)
  • Type 2: Helper (warm, betrokken, hulpvaardig en verzorgend)
  • Type 3: Verkoper (energiek, optimistisch, zelfverzekerd en doelgericht)
  • Type 4: Romanticus (gevoelig, warm en scherpzinnig)
  • Type 5: Denker (introvert, leergierig, analytisch en inzichtelijk)
  • Type 6: Vragensteller (verantwoordelijk, betwijfelend, betrouwbaar en loyaal)
  • Type 7: Levensgenieter (energiek, levendig en optimistisch)
  • Type 8: Bepaler (direct, onafhankelijk, zelfverzekerd en beschermend)
  • Type 9: Vredestichter (ontvankelijk, goedaardig en ondersteunend)

Ben jij een perfectionist? Kies dan de krulvaren

Als je uitkomst type 1 is, dan ben je perfectionistisch, realistisch en principieel. Dat betekent dat je alles heel goed wilt doen, maar hierdoor ook ontzettend veel druk op jezelf legt. En dat kan stressvol zijn. De krulvaren is daarom de perfecte kamerplant voor jou: hij is niet giftig, heeft bijna geen verzorging nodig en staat er bekend om rust uit te stralen.

Ben jij een helper? Kies dan de Monstera Deliciosa

De naam zegt het al: helpers houden van helpen en zorgen. Daarom passen planten die wel van een beetje aandacht houden het best bij jou. De Monstera Deliciosa, ook wel ‘de gatenplant’ genoemd, is best een moeilijke. Hij mag niet in de felle zon staan, heeft regelmatig een douchebeurt nodig en houdt gewoon van aandacht. En die geef jij graag, want je kunt er enorm gelukkig van worden als je ziet dat al je harde werk beloond wordt.

Ben jij een verkoper? Kies dan de vioolbladplant

De verkoper is doelgericht, optimistisch en energiek, precies zoals verkopers op de markt dat zijn. Daarom heb jij een kamerplant nodig die zelf ook een echte persoonlijkheid heeft. De vioolbladplant heeft dat zeker; hij wil precies de juiste hoeveelheid zonlicht en aandacht. Maar dan heb je ook echt een blikvanger in je huis.

Ben jij een romanticus? Kies dan een roze mozaïekplantje

De naam van dit plantje is al zo romantisch, die kan niet anders dan bij jou als romanticus horen. De roze nerven van dit plantje geven het romantische gevoel aan je interieur dat je zoekt en passen qua zachtheid goed bij jouw gevoelige karakter.

Ben jij een denker? Kies dan de Aglaonema

Als denker ben je graag dingen van een afstandje aan het waarnemen. Daarom past een plant bij jou die interessant is om naar te kijken, en de Aglaonema is dat zeker. Deze plant heeft unieke patronen op zijn bladeren waar iedere keer iets anders in te zien is. Hij houdt niet van te veel water, maar dat kun jij met je analytische vermogen vast goed inschatten.

Ben jij een vragensteller? Kies dan de Calathea

Als vragensteller heb je een enorm verantwoordelijkheidsgevoel en ben je loyaal en betrouwbaar. Jij gooit je plant dus niet zomaar de deur uit wanneer hij zich slecht gedraagt. Daarom past de Calathea goed bij jou: ze worden de diva’s van de plantenwereld genoemd en waarschijnlijk houdt niemand het met ze uit behalve jij.

Ben jij een levensgenieter? Kies dan de cactus

Jij als levensgenieter bent avontuurlijk en altijd onderweg. Er zijn zo veel leuke dingen in het leven dat jij helemaal geen tijd hebt om naar je planten om te kijken. Daarom kun je het maar beter bij een cactus houden. Die vindt het niet erg om geen aandacht te krijgen en zal thuis altijd even gezond en stralend op je blijven wachten.

Ben jij een bepaler? Kies dan de orchidee

Als je persoonlijkheidstype een bepaler is, dan houd je wel van een uitdaging. De orchidee is dat zeker: die bloeit maar een of twee keer per jaar en doet dat niet zomaar, daar is echt wel wat inzet voor nodig. En die inzet kun jij geven.

Ben jij een vredestichter? Kies dan de lepelplant

Jij bent een goedaardig persoon die confrontaties liever uit de weg gaat. Welke kamerplant past daar beter bij dan de lepelplant, die in het Engels ‘peace lily’ wordt genoemd? Deze plant filtert giftige stoffen uit de lucht en heeft weinig verzorging nodig, maar beloont je toch met prachtige bloemen. Deze plant is net zo lief als jij.

Bron | Bedrock
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant