Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Kaasfonduepan schoonmaken: zó moet het dus

kaasfondue.gif

Alleen al door het vooruitzicht om achteraf alle aangekoekte kaasresten uit de kaasfonduepan te schrapen, kozen we er liever voor om te gourmetten tijdens de feestdagen. Tot we de gouden schoonmaaktip ontdekten.

Bij een aangekoekte pan werkt het meestal het best om hem even te laten weken in warm water. Met één uitzondering: de kaasfonduepan. De kaasresten blijven op deze manier nog net zo hardnekkig in het pannetje zitten. Hoe kan dat?

IJskoud water!

Het schoonmaakplatform Helpling vertelt ons wat we al die tijd verkeerd deden: we moeten ijskoud water in plaats van warm water gebruiken. Door de hitte smelt de kaas weer en dan wordt het een bende. Tsja, logisch eigenlijk ook.

Keukenpapier

Hoe het dan wél moet? Laat de pan vollopen met koud water en afwasmiddel. Laat het een half uurtje staan. Haal daarna een stuk keukenpapier door de pan om de kaasresten te verwijderen en was de pan daarna af zoals je gewend bent.

Ook interessant

Zo verdrijf je gourmetlucht uit je woonkamer

Feestelijk: kaasfondue met pompoen en champagne

Een schoon fornuis zonder schrobben!

Ook interessant