Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Grote kans dat je dít item in je slaapkamer nooit wast

grote-kans-dat-je-dit-item-in-je-slaapkamer-nooit-wast.jpg

Het bed verschonen, is voor veel vrouwen niet het meest favoriete klusje in het huishouden. Dat gesjor aan die dekbedhoezen en lakens… Maar niets is fijner dan ’s avonds de slaapkamer in te lopen en in een fris gewassen nestje te duiken. Hoewel, fris?

Gedurende de nacht laten we nogal wat bacteriën en huidschilfers achter op het kussen. De meeste haren, huidschilfers, zweet en huisstofmijt worden door het kussensloop opgezogen. Het is dus goed om deze minimaal één keer in de week te verwisselen Maar wist je ook dat het goed is om je kussen eens in de zoveel tijd even in de wasmachine te stoppen?

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? 
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief 

Allergische reactie

Volgens schoonmaakdeskundige Melissa Maker trekt er namelijk zoveel stof en viezigheid in je kussen, dat het gewicht ervan na een aantal jaar kan verdubbelen. En dat heeft een behoorlijke invloed op je gezondheid. Niet alleen kun je meer last krijgen van oneffenheden op je huid, ook allergische reacties en (neus)verkoudheidsklachten kunnen de kop opduiken.

Paar keer per jaar

Het is daarom belangrijk om je kussen zo’n drie keer per jaar even in de wasmachine te stoppen. Controleer van te voren wel even het waslabel. Heb je deze al van het kussen afgehaald? In het algemeen werkt een koude of lauwwarme handwas met een klein beetje wasmiddel prima.

Geef de slaapkamer een grote beurt

Wil je het écht goed doen? Was dan ook gelijk je lakens, kussenslopen en dekbedhoezen op zestig graden. Op die manier dood je alle achtergebleven bacteriën. Stofzuig daarnaast ook de slaapkamer om stof te verwijderen.De levensduur van je matras kun je bovendien gemakkelijk verlengen door het één keer per maand te draaien.

Lees ook
Bang voor spinnen? Zó houd je ze buiten de deur

Bron| Women’s Health
Beeld| iStock

Ook interessant