Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

De nieuwste interieurtrend heeft alles te maken met déze populaire Netflix-serie

interieurtrend-bridgerton.jpg

De serie The Queen’s Gambit zorgde ervoor dat het schaakbordpatroon in kledingstukken weer helemaal hip werd. Nu is er opnieuw een Netflix-serie die een oude interieurtrend nieuw leven inblaast. Op Instagram zien we namelijk opvallend veel interieurs voorbij komen met antieke Bridgerton-stijl.

Wij gokken dan ook dat dit een interieurtrend is om in de gaten te houden.

Wat is Bridgerton?

Als er één Netflix-serie is die de afgelopen maanden veelvuldig werd gekeken, dan is het Bridgerton wel. De serie speelt zich af in de negentiende eeuw van Londen. Het gaat over twee adelijke families die hun dochters proberen uit te huwelijken aan de best mogelijke kandidaat. Wat de serie onderscheidt van andere kostuumdrama’s, is dat veel edellieden en zelfs de Britse koningin zwart zijn. De serie wordt dan ook geprezen om z’n diverse cast. Daarnaast smullen veel mensen van het vele geroddel en de onstuimige seksscenes in de serie.

Klassieke interieurtrend

En daar blijft het niet bij: ook de inrichting van de paleizen en kastelen in de serie blijkt bij veel mensen in de smaak te vallen. Op Instagram kunnen we namelijk een interieurtrend spotten die opvallend overeenkomt met het decor van de Netflix-serie. Denk hierbij aan antieke spiegels, reusachtige kroonluchters en dramatische kandelaars. Maar ook fauteuils en stoelen met gekrulde, versierde poten, zware gordijnen en kleurrijke tapijten. Er zijn zelfs hashtags als ‘#bridgertoninterior’, ‘#bridgertonhome’ en ‘#bridgertoninteriordesign’ in het leven geroepen.

Hieronder een verzameling van wat interieurfoto’s in de Bridgerton-stijl:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.    

Bron | Nieuwsblad
Beeld | Instagram, Getty

Margriet 10 ligt nu in de winkel! Daarin lees je deze week een dossier starten als zzp’er, drie vrouwen over hun uiterlijk toen en nu, dé modetrends van dit voorjaar, een interview met Adriaan van Dis en natuurlijk nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant