Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Déze 5 kamerplanten zijn goed voor je gezondheid én humeur

kamerplanten-planten-margriet.jpg

De meeste mensen zijn dol op kamerplanten. Ze brengen gezelligheid in huis en veel mensen zien het als een goed excuus om wat vaker naar het tuincentrum te gaan.

En er zijn nóg meer redenen om een nieuwe kamerplanten te kopen.

Gezonde én vrolijk makende kamerplanten

Déze vijf kamerplanten zijn namelijk goed voor je gezondheid, en sommigen ook voor je humeur:

1. Aloë vera

De aloë vera-plant wordt door de Egyptenaren ook wel de plant van onsterfelijkheid genoemd. Zij dachten dat de plant positieve energie in huis zou brengen en hingen deze plant boven de deur om kwade geesten weg te houden. Wat de aloë vera-plant écht doet, is het zuiveren van de lucht en zuurstof afgeven. De ideale plek voor deze plant is de slaapkamer omdat je er beter door zal slapen.

2. Lavendel

Lavendel wordt al honderden jaren gebruikt als anti-stressmiddel, om hoofdpijn te verlichten of om slapeloosheid tegen te gaan. De geur wordt vaak gebruikt bij aromatherapie. Wie wordt er niet rustig van de geur van lavendel? Uit een studie bleek dat door de geur van lavendel de hartslag van studenten verpleegkunde verlaagde in stressvolle situaties. Dus als je last hebt van stress of slecht slaapt, is het de moeite waard om een plantje aan te schaffen. Je kunt lavendel gemakkelijk drogen en in een linnen zakje doen. Het zakje kun je bij je dragen of naast je kussen leggen.

3. Basilicum

Basilicum bevat de stof linalool, dat vaak gebruikt wordt in aromatherapie. Een Japans wetenschappersteam kwam erachter dat het ruiken aan basilicum de activiteit van honderden genen vermindert. We hebben het dan over de genen die normaal gesproken overuren draaien in stressvolle situaties. Een goede reden om een potje verse basilicum op het aanrecht te zetten.

Lees ook
Dit is waarom je kaneel op je planten zou moeten strooien

4. Lepelplant

De lepelplant is mooi én functioneel. Het kan effectief schimmelsporen uit de lucht verwijderen en daarnaast neutraliseert de plant giftige gassen (koolmonoxide). De lepelplant is dus een organische luchtreiniger die ook nog eens gezellig staat in huis.

5. Hedera

Hedera staat bekend als klimop en is goed in het schoonmaken van de lucht. Dit onderzochten onderzoekers van NASA en ze beweren zelfs dat het de beste plant is als het gaat om het filteren van de lucht. Hedera’s kunnen kankerverwekkende stoffen opnemen en creëren een schone lucht binnen. Handig: de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig water en licht nodig.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Tipsenweetjes.nl
Beeld | iStock

M27

Margriet 27 ligt in de winkel! Met deze week Isa Hoes en Medina Schuurman, een low carb weekmenu en nog veel meer leuks. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m veilig online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant