Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Geen zin in schoonmaken? Deze huishoudelijke klusjes kun je makkelijk overslaan

geen-zin-in-schoonmaken-deze-huishoudelijke-klusjes-kun-je-makkelijk-overslaan.jpg

Natuurlijk is het fijn om je huis na een grote schoonmaakbeurt weer spik en span te zien, maar het kost vaak wel enorm veel tijd. Tijd die je liever aan leukere dingen besteedt. Gelukkig zijn er heel wat huishoudelijke klusjes die je eigenlijk gewoon kunt overslaan. En dat scheelt weer je een hoop tijd en moeite!

Dit zijn 6 huishoudelijke klusjes die je kunt overslaan.

1. De vaatwasser doet al het werk

We beginnen met de vuile vaat. Spoel jij na het eten altijd je borden, glazen en bestek af voordat je het in de vaatwasser zet? Zonde van je tijd! Het is namelijk helemaal niet nodig om dit klusje te doen. Zolang je de grootste stukken voedsel van je borden hebt geveegd, doet de vaatwasser de rest. Appeltje eitje dus!

2. Een kind kan de (af)was doen

De vaatwasser is klaar, tijd om alles weer in de kastjes te zetten. Helaas is een groot deel van je vaat nog niet droog, dus pak je de theedoek erbij. Stop! Dat is helemaal nergens voor nodig. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de schone vaat hygiënischer blijft als je het laat drogen aan de lucht. Op theedoeken zitten namelijk enorm veel bacteriën die je vervolgens aan je schone borden veegt. Laat je schone vaat dus vooral even aan de lucht drogen.

3. Een paar oude kranten op je keukenkasjes

We blijven nog even in de keuken. Veel mensen met keukenkastjes die niet vastzitten aan het plafond zullen het vast herkennen: de enorme klus om de bovenkant van de kastjes stof- en vetvrij te houden. Dit klusje is veel makkelijker te maken: leg een paar kranten op de kastjes. Op deze manier hoef je alleen eens in de zoveel tijd de kranten in te wisselen voor een aantal nieuwe. Makkelijker kunnen we het bijna niet maken.

Lees ook:
10 plekken die het vaakst vergeten worden bij het schoonmaken

4. Je bed opmaken is niet nodig

Op naar de slaapkamer, want ook hier kunnen we het je een stuk makkelijker maken. Heb je ook zo’n hekel aan je bed opmaken? Vanaf nu hoeft dat niet meer, want je kunt je bed gewoon lekker open laten liggen. Het schijnt zelfs beter te zijn om je bed ’s ochtends niet op te maken, omdat dat veel hygiënischer is. Een goed excuus dus om het niet te hoeven doen. Vind je het toch een beetje rommelig staan? Dan kun je de lakens ook even omslaan.

5. De wasmachine blijft maar draaien

Heb je het gevoel dat je altijd aan het wassen bent? Misschien kunnen we het met deze tip iets beter maken: op ondergoed en kleding met vlekken na is het namelijk helemaal niet nodig om gedragen kleding na één dag al in de was te gooien. Wanneer je het een nachtje uithangt is het de volgende dag weer een stuk frisser. En een pluspunt: het is ook nog eens veel beter voor je kleding, dus je kledingstukken zullen langer meegaan.

6. Laat het strijkijzer maar staan

Strijken is ook niet iedereens favoriete hobby. Ook bij dit klusje kun je veel tijd besparen. Veel kledingstukken hoef je namelijk niet per se te strijken. Wanneer je wasmachine klaar is, is het belangrijk om de kleding zo snel mogelijk uit de trommel te halen. Op deze manier voorkom je dat je was erger gaat kreuken. Kledingstukken zoals overhemden kun je een aantal keren goed uitslaan en ophangen aan een hanger. Je hoeft ze dan niet meer te strijken.

Bron | huisvlijt.com, RTL Nieuws
Beeld | Getty Images

Ook interessant