Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Hotel geboekt? Dit item in je kamer wordt zelden schoongemaakt!

hotel-geboekt-dit-item-wordt-zelden-schoongemaakt-in-je-kamer.jpg

Het is zomer en Nederland gaat massaal op vakantie. Grote kans dus dat – als het niet de camping is – je binnenkort in een hotel vertoeft. In dat geval, even opgelet, want dít item wordt zelden schoongemaakt.

Je bent gewaarschuwd.

ABC News ging op onderzoek uit en nam vijftien Amerikaanse hotels onder de loep. Gewapend met blacklights deden zij de schokkende ontdekking dat in maar liefst elf van de vijftien hotels de drinkglazen naast de wasbak niet of zelden werden schoongemaakt. Getsie!

Smerige schoonmaakpraktijken

Een beetje zeepsop of het glas afdrogen met een schone doek? Vergeet het maar. Kamermeisjes maken het er zich gemakkelijk vanaf. Omdat water geen strepen achterlaat spoelen ze de glazen snel om met water en zetten deze dan weer terug. En soms – hou je vast – wordt het glas zelfs droog gedept met een in de buurt liggende handdoek waarmee de laatste gast zich heeft afgedroogd. In één hotel werd zelfs Lysol gebruikt om de drinkglazen mee schoon te maken. Voor wie het niet kent: Lysol is een bleekmiddel dat de meest hardnekkige schimmelvlekken doet verwijderen. Hartstikke giftig, en gevaarlijk om vervolgens uit dat ‘schoongemaakte’ glas te drinken.

Links laten liggen dus, die drinkglazen. Neem in het vervolg je eigen flesje water mee, of pluk er desnoods eentje uit de mini-bar. Ons niet gezien!

Beeld | iStock
Bron | Cosmopolitan.com, ABC News

Lees ook

Bekijk ook

Deze haartruc geeft een twist aan de klassieke paardenstaart:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant