Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Hortensia hip? 6 stylingtips!

hortensia.png

De hortensia is vanaf februari weer verkrijgbaar als kleurrijke kamerplant. De plant houdt weliswaar van een flinke slok water, maar van intensieve verzorging is geen sprake. En hortensia’s zijn veelzijdig. Met een paar eenvoudige stylingtips fleur je er je hele huis mee op!

1. De lucht in

Hangende kamerplanten worden steeds populairder. Ook de kamerhortensia kan prima meedoen aan deze trend. Maar omdat de hortensia door z’n vochtige potgrond iets zwaarder is dan de meeste kamerplanten, kun je het best kiezen voor een stevige plantenzak. Bind een stuk sisaltouw aan de hengsels. De bloemen zullen prachtig over de rand steken.

 

2. Boeket van planten

Met zijn vele bloemen is de hortensia van zichzelf al een plaatje, maar ze doen het ook heel goed in combinatie met andere kamerplanten. Zo ontstaat een speels boeket van planten waar je maanden plezier van hebt. Combineer bijvoorbeeld twee soorten kamerhortensia’s met sierasperge (Asparagus) of krulvaren (Nephrolepis).

3. Crea met hortensia

Wil je je kamerhortensia een persoonlijk tintje geven, maar heb je alleen maar saaie potten in huis? Geen probleem: maak je eigen plantenpot! Beplak ‘m met dubbelzijdige tape en wikkel hier een mooie stof met print omheen.

 

4. Kleur in de kast

Met één grote hortensia zorg je voor een stevig kleuraccent, maar meerdere mini-hortensia’s kunnen ook erg leuk staan. Zet er een aantal bij elkaar in de boekenkast of in de buffetkast bij het servies.

5. Het ene wit is het andere niet

Het effect van een hortensia in een witte pot is steeds anders. Kies je voor wit in wit? Dat staat verrassend romantisch. Het donkergroene blad zorgt ervoor dat het allesbehalve saai wordt. Een roze hortensia in een witte pot steekt juist af. Alle aandacht gaat dan naar de felgekleurde bloemen.

 

6. Badkamer in bloei

Kamerhortensia’s voelen zich thuis in elke ruimte met daglicht, dus ook in een lichte badkamer. Zet de hortensia in een pot of mand met een kleur die ook in de accessoires van de badkamer voorkomt.

Verzorging

Een kamerhortensia is een plant die weinig aandacht en gedoe nodig heeft: zorg er alleen altijd voor dat de potgrond vochtig blijft. Verwijder het eventuele overschot aan gietwater zodat de plant geen ‘natte voeten’ krijgt. Wanneer je om de week een beetje plantenvoedsel geeft, blijft de hortensia krachtig en extra lang bloeien. Gaan de bloemen hangen? Dan doet een dompelbad wonderen.

Binnen of buiten

Vanaf half mei, als de kans op nachtvorst is geweken, kun je kamerhortensia’s ook een plekje op het balkon, het terras of in de tuin geven. Alhoewel de plant is gekweekt voor binnen, is de kans groot dat hij ook buiten rijk bloeit en de Nederlandse winter goed doorstaat. Wil je gegarandeerd genieten van hortensia’s in de tuin? Plant dan toch liever tuinhortensia’s.

Meer informatie en inspiratie op hydrangeaworld.com.

Ook interessant