Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Waarom je niet zomaar een hogedrukreiniger voor je tegels moet gebruiken

hogedrukreiniger.jpg

Kunnen de tegels in jouw tuin wel een schoonmaakbeurt gebruiken? Dan is het misschien heel verleidelijk om er een hogedrukreiniger bij te pakken, maar toch kun je dit beter niet doen. Niet alle tegels kunnen namelijk even goed tegen zo’n hogedrukreiniger.

RTL Nieuws legt uit welke tegels niet tegen een hogedrukreiniger kunnen én waar je nog meer op moet letten.

Tegels met toplaag

Zo kun je tegels met een toplaag maar beter niet behandelen met een hogedrukreiniger. De druk hiervan is namelijk zó hard, dat je de toplaag ervan af spuit. Hierdoor beschadigen je tegels en dat wil je natuurlijk niet.

Tegels van cement

Ook tegels van cement kun je maar beter niet behandelen met een hogedrukreiniger. Tegels van cement zijn in vergelijking met natuursteen nogal zacht, waardoor je de bovenste laag er zo af spuit met een hogedrukreiniger. Hierdoor worden je tegels ruw, waardoor er ook weer sneller aanslag op groeit. Je kunt bij deze tegels dan ook maar beter wat groene zeep met heet water gebruiken om ze schoon te krijgen.

Altijd navullen met zand

Wat ook belangrijk is om rekening mee te houden, is dat een hogedrukreiniger zo hard spuit dat al het zand tussen je tegels ook weggaat. Dit klinkt misschien niet als een groot probleem, maar hierdoor kunnen je terrastegels wel scheef gaan liggen en zelfs een beetje verzakken. Vul daarom altijd de ruimte tussen de tegels met een beetje zand als je een hogedrukreiniger hebt gebruikt.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws
Beeld | iStock

Ook interessant