Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Hoe geef je je huis de Franse stijl?

frans.png

Die jaloersmakende ‘je ne sais quoi’-stijl van de Fransen onbereikbaar? Mais non! Maak een mix van oude en nieuw, en dompel je huis in lichte, zongebleekte tinten.

Parfum de Provence

Plant mediterrane planten als olijf, lavendel, oleander en vijg in de tuin of op het terras en de herinneringen aan de Côte d’Azur komen spontaan aanwaaien. Plaats de planten in een nonchalante mix van terracotta potten, mande, wijnkistjes en plantenbakken, en combineer ze met een paar brocante vondsten.

Knap keukenkastje

Het geheim van Franse chic schuilt in de nonchalante look. Mix modern met een vleugje vintage, robuust met elegant en speel met texturen, materialen en motieven. Presenteer lekkernijen als brood en kaas op planken van hout of marmer.

Klassieke look

Koester familiestukken en doe als de Fransen: beperk de restauratie tot het broodnodige. Juist verweerd spiegelglas, gebladderd houtwerk en doorleefd leer geven een erfstuk cachet.

Bonne nuit!

Haal zomers linnen en wit katoen in huis. Zowel voor je beddengoed als je servetten en tafelkleden.

Buiten/binnen

Haal buiten naar binnen (of andersom): plaats een mooi tuinstoeltje naast je bed of het bad, en gebruik gerust je mooiste zilveren kandelaars op de buiten tafel.

 

 Dit en meer lees je in Margriet 22. Vanaf vrijdag in de winkel of online te bestellen via Tijdschrift365.nl.

M22 CoverV3.indd

Ook interessant