Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Waarom je de haren uit je haarborstel aan je planten moet geven

waarom-je-de-haren-uit-je-haarborstel-aan-je-planten-moet-geven.jpg

Als je lange lokken hebt, dan weet dat je om de zoveel tijd je haarborstel een schoonmaakbeurt moet geven. Al die oude haren die zich gaan ophopen, doen weinig goeds voor je coupe. Maar wat doe je na afloop met die haardos? Nou, die gooi je bij de planten!

Het klinkt misschien een beetje vies, maar geloof ons: je planten hebben er baat bij.

Natuurlijke boost

Jouw uitgevallen hoofdhaar dient namelijk prima als een natuurlijke mest voor planten. Haar bevat namelijk stikstof, iets wat je planten een enorme boost geeft. En dat ook nog eens zonder chemicaliën! Het werkt heel simpel: graaf een kuiltje in de potgrond en stop het bosje haren uit je haarborstel hierin, of gooi ze in de compostbak. Je kunt trouwens ook de haren van je hond gebruiken, die zouden het namelijk net zo goed doen.

Nadeel van haren als voeding

Er zit overigens wel één nadeel aan deze methode: je moet er een beetje geduld voor hebben. Het duurt namelijk zo’n twee jaar voordat je haren compleet zijn afgebroken en alle stoffen zijn vrijgekomen. Ook zou het juist weer slecht voor je plant zijn om geverfd haar of haar gevuld met haarproducten in de potgrond te stoppen.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Wired
Foto | iStock

Ook interessant