Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Waarom je handdoeken en theedoeken beter niet samen kunt wassen

waarom-je-handdoeken-nooit-met-theedoeken-moet-wassen-margriet.jpg

Veel mensen gooien hun theedoeken en handdoeken gewoon bij elkaar in de wasmachine. Lekker efficiënt, toch? Nou, efficiënt is het zeker wel maar hygiënisch niet echt. Wij leggen je hier uit waarom je handdoeken en theedoeken beter niet samen kunt wassen.

Wedden dat je ze na het lezen van dit artikel niet meer samen in de wasmachine gooit?

Vol bacteriën

Bij veel mensen worden theedoeken voor allerlei verschillende dingen gebruikt. Ze drogen er hun vaat mee af, hun handen, halen ze over het aanrechtblad en de keukentafel en ga zo maar door. Het is dan ook niet zo heel gek dat er na verloop van tijd aardig wat bacteriën op de theedoeken gaan zitten. Om ervoor te zorgen dat deze bacteriën eruit gaan moet je ze eigenlijk altijd voorwassen én lekker heet (op ongeveer 60 graden).

Lees ook: Beddengoed wassen? Vermijd deze vier meest gemaakte fouten

Waarom nooit handdoeken en theedoeken samen wassen?

Als je bedenkt dat je een handdoek gebruikt om je gezicht en lichaam af te drogen na het douchen, dan is het niet zo hygiënisch om handdoeken en theedoeken samen te wassen. Het zou namelijk best kunnen dat je de bacteriën van de theedoeken hiermee overbrengt op je handdoek en dat wil je natuurlijk niet. Je kunt het beste alle handdoeken, die je in de badkamer gebruikt, apart wassen en de theedoeken en vaatdoekjes die je in de keuken gebruikt ook. Omdat theedoeken na verloop van tijd een vervelend geurtje kunnen krijgen, kun je het beste een beetje schoonmaakazijn in de wasmachine gooien om deze weer weg te krijgen. Daarnaast is het ook verstandig om de theedoek, als je deze dagelijks gebruikt, en hij ook erg nat wordt, ook dagelijks te vervangen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.    

Bron | Good to know, Libelle
Beeld | Getty

Ook interessant