Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Groene tip: zet je kamerplanten buiten!

zet-je-kamerplanten-buiten.jpg

In de zomer verplaatsen we ons lekker naar buiten. Neem je kamerplanten dan vooral mee, om je balkon of terras op te leuken?

Veel kamerplanten zijn uitermate geschikt om vanaf eind mei – als de vorst ’s nachts voorbij is – op je terras(tafel) te zetten. Ze knappen er zelfs van op als ze buiten worden gezet, omdat ze dan meer licht krijgen en de luchtvochtigheid beter is. Ook af en toe een regenbui stellen ze op prijs.

Laat de planten eerst wennen

Voordat je de planten buiten zet, is het belangrijk dat je ze laat afharden. Hier kun je volgens de tuinexperts van Bakker uit Hillegom het best op een bewolkte dag mee beginnen zodat de overgang zo geleidelijk mogelijk is en je planten niet verbranden. Zet ze elke dag een uur lang buiten op een half beschaduwde plaats. Pas na vijf dagen mag de plant op een definitieve plaats worden gezet. Als de soort graag in de zon staat, kan dit zelfs in de volle zon.

Een paar voorbeelden van planten die je prima in de zomer buiten kunt zetten: begonia’s, kalanchoës en yucca’s. Ook alle vetplanten en cactussen worden blij van de buitenlucht.

Begonia

Begonia’s zijn door de mooie, opvallende bladstructuren en schitterende kleurschakeringen absolute blikvangers in elk interieur. Hierdoor zorgen ze het hele jaar door voor sfeer in huis. Ze zijn makkelijk te verzorgen en wanneer je ze een lichte plaats in huis geeft, maar niet vol in de zon, kun je er jarenlang plezier van hebben. In de zomer staan ze op het terras of op het balkon graag op een schaduwrijke plaats.

Kalanchoe

De kalanchoë is een kleurrijke en fleurige plant. Met wat water en zon zorgt de plant voor maandenlang plezier. Ook op het balkon of terras voelt de kalanchoë zich gedurende de zomer uitstekend thuis.

Yucca

Nog een plant die zich in de zomer prima buiten vermaakt is de yucca, ook wel palmlelie genoemd. Ze kunnen de volle zon verdragen, maar doen het ook goed op schaduwrijke plekken. Ook heeft de plant weining water nodig.

Meer informatie over kamerplanten?
Meer weten over kamerplanten? Bezoek de website van Bakker voor meer informatie. Bovendien kun je er ook planten online kopen. 

Ook interessant