Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Groen voornemen? Besparen!

verwarming-besparen.jpg

– In samenwerking met Milieu Centraal – 

Zo in de winter willen we er natuurlijk lekker warm bij zitten thuis. Maar is het wel nodig om de verwarming voortdurend te laten gloeien? Is dit wel goed voor het milieu? Als je slim en efficiënt verwarmt, verbruik je minder gas en kun je zelfs 600 euro per jaar besparen ! Wij geven jou drie simpele tips.

Deuren dicht!

Het is belangrijk om alleen de ruimtes te verwarmen waar je bent en de deuren goed te sluiten. Hierdoor heb je minder tocht en verlies je minder warmte. Een handigheid hiervoor is de deurveer. De veer zorgt ervoor dat de deur zichzelf sluit. De deur valt niet hard dicht: het laatste stukje gaat heel rustig. Voor € 5,00 kan je er al een hebben, voor elke deur eentje dus.

‘s nachts temperatuur omlaag

Waarom de verwarming aan laten staan als je s ’nachts lekker ligt te slapen? De verwarming kan ’s nachts prima naar 15 graden. Behalve als je vloerverwarming hebt. Zet je thermostaat dan 2 graden lager dan overdag, anders duurt het opwarmen te lang. Met een klokthermostaat kun je de temperatuur van tevoren instellen en bijvoorbeeld ’s nachts standaard op 15 graden zetten, erg handig!

Graadje lager

Als je overdag de thermostaat een tandje lager zet (19 in plaats van 20) kun je € 70 per jaar besparen. En moet je snel een boodschapje doen? Zet dan de thermostaat weer op 15 graden. Door bewuster om te gaan met de thermostaat kun je gemakkelijk veel geld besparen.

Nog meer tips? Met de game Familie Warmpjes maak je op een grappige manier kennis met de bespaartips!

Milieu Centraal groen

Ook interessant