Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Getsie: dít hebben je hoofdkussen en toiletbril met elkaar gemeen

452.jpg

Denk je dat je hoofdkussen schoon is? Niets is minder waar. Onderzoekers hebben ontdekt dat het aantal bacteriën op je hoofdkussen zo’n beetje gelijkstaat aan het aantal bacteriën op je toiletbril.

Bovendien komen er op je hoofdkussen ook nog stof, vuil, huidvet en dode huidcellen terecht. Om een onzuivere huid te voorkomen, is het aan te raden om zo veel mogelijk op je rug te slapen, meldt HLN.be.

Maar wat als je een echte zijslaper bent? Verschoon dan regelmatig je kussensloop. De kans op puistjes en andere onzuiverheden is anders heel groot. Bacteriën vermenigvuldigen zich razendsnel; gooi daarom je kussensloop om de twee à drie dagen in de was.

Was regelmatig je handen

Ook is het belangrijk dat je regelmatig je handen wast – niet alleen na het toiletbezoek. Er zitten namelijk veel bacteriën op je vingertoppen. Als je je gezichtsverzorging aanbrengt, is het extra belangrijk dat je handen schoon zijn. Zorg ervoor dat je tussen het aanbrengen van de verschillende verzorgingsproducten door, je handen goed wast. Voorbeeld: je brengt ’s ochtends een serum aan en je laat dat vijf minuten intrekken. Ondertussen kleed je je aan en maak je je ontbijt klaar. Was je handen dan goed vóórdat je je dagcrème aanbrengt.

Extra tip

Een extra tip wat dagcrème betreft: in het najaar en de winter is het belangrijk dat je dagcrème extra voeding biedt. Kies daarom een crème die bij je huidtype past. Als je huid een paar uur na het aanbrengen droog aanvoelt, is de crème niet vet genoeg voor je specifieke huidtype, volgens chapeaumagazine.nl. Lees hier meer tips over het verzorgen van je huid in het najaar en de winter.

Bronnen | HLN.be, chapeaumagazine.nl
Foto | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant