Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

3x zó kun je een geopende wijnfles bewaren als je geen wijnstopper in huis hebt

wijnfles.jpg

Soms heb je gewoon zin in één of twee glaasjes wijn en niet meer. Niks mis mee natuurlijk, maar wat doe je met de geopende fles als je geen wijnstopper in huis hebt? Hier drie handige tips.

1. Gebruik bakpapier

Scheur een stukje bakpapier af en wikkel de kurk in het papier. Duw vervolgens de kurk met het papier terug in de fles. Waarom dit werkt? Het bakpapier werkt een beetje als een soort van glijmiddel: het zorgt ervoor dat de kurk makkelijker in de fles glijdt én het voorkomt ook nog dat er restjes kurk in je wijn terechtkomen.

2. Giet het over in een kleinere fles

Heb je nog een kleine lege fles in je keuken staan? Giet het restje wijn dan over in deze fles. Je wijn blijft namelijk langer goed in een kleinere fles waar minder zuurstof bij kan dan in een grote wijnfles die grotendeels leeg is. Zorg er wel voor dat je de kleinere fles afsluit.

3. Gebruik je koelkast

Heb je geen bakpapier of leeg flesje in huis? Ook geen probleem. Zet de openstaande fles wijn in de koelkast, zodat je er de volgende dag nog lekker van kunt genieten. Als je de fles buiten de koelkast laat staan komt er meer zuurstof bij, waardoor de wijn sneller ‘bederft’.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Purewow
Foto | iStock

Ook interessant