Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Heb je zelf geen tuin? Kijk of er dan een deeltuin bij jou in de buurt is

heb-je-zelf-geen-tuin-kijk-of-er-dan-een-deeltuin-bij-jou-in-de-buurt-is.jpg

Mensen zonder tuin of balkon verkeren tijdens de coronacrisis in een lastige situatie. Van het lekkere weer genieten op een openbare plek is niet slim, maar maandenlang binnen zitten is óók slecht voor de gezondheid. De oplossing? Een deeltuin.

Zo kunnen ook de ruim 2,4 miljoen (!) huishoudens zonder tuin in Nederland, genieten van de voordelen van een tuin.

Zo kom je aan een deeltuin

Martijn Neuvel uit Hoorn genoot met het prachtige weer de afgelopen weken volop van zijn ruime achtertuin. “We hebben er veel voor moeten doen, maar we hebben een tuin. Er zijn zoveel mensen die dat niet hebben. Daar wilde ik iets voor doen,” vertelt hij aan RTL Nieuws. Zo gezegd, zo gedaan. Hij begon het platform Deeltuinen.nl.

Van de buitenlucht genieten

Via deze website kunnen tuineigenaren en tuinzoekenden met elkaar in contact komen. Zo kunnen ook mensen die op vijf hoog in een flat zonder balkon wonen, op een veilige manier van de buitenlucht genieten. Voor tuineigenaren is het vooral gezellig wanneer er iemand een paar uurtjes langskomt, en wie weet kan er zelfs geholpen worden met tuinieren. Tuinieren is namelijk hartstikke gezond, vooral als je normaal veel binnen zit. Geld wordt er voor het delen van de tuin niet gevraagd. Initiatiefnemer Neuvel wil dat het laagdrempelig blijft.  

Overnachten op het grasveld

Verschillende particulieren hebben hun tuin al op het platform aangemeld, zoals bijvoorbeeld Toon en Therese Beemsterboer. “Wij hebben een forse tuin, en we vinden eigenlijk dat meer mensen daarvan moeten kunnen genieten.” Bij hen mogen er zelfs mensen in een tentje komen overnachten. Er is immers plek genoeg in hun grote tuin met appel- en perenbomen. Maar gewoon even komen genieten van de rust en het zonnetje mag ook. Lijkt dit jou ook wel wat, of heb je zelf een tuin die je graag wilt delen? Dan kun je je aanmelden op Deeltuinen.nl.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws
Beeld | iStock

Doe jij al mee met de #MargrietMiniChallenge?

Nu we allemaal meer thuis zitten, beginnen de dagen soms een beetje saai te worden. Daar hebben we iets leuks op bedacht: de Margriet Mini Challenge. Krijg dagelijks een inspirerende uitdaging voor thuis die je dag nét een beetje leuker maakt. Hoe? Simpel! Praat met Margriet via je Google Home óf de gratis Google Assistent op je telefoon of tablet. Klik hier om direct jouw eerste uitdaging te krijgen. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant