Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Geen groene vingers? Doe meer met de blauwe conifeer!

conifeer.jpg

Januari is de maand van de conifeer. Wanneer veel tuinplanten nog in diepe rust zijn en bladvorming op zich laat wachten, zorgen blauwe coniferen voor een behaaglijke sfeer. Al met een paar coniferen kleurt de tuin, het terras of balkon in een handomdraai blauw. Blauwe coniferen zijn bovendien oersterk en vragen nauwelijks verzorging.

Plantengroep

Conifeer is een verzamelnaam voor sparren, cipressen en jeneverbessen. De een krijgt volop vruchtjes en de ander heeft diepgroene of blauwe naalden. Sommige kunnen meters hoog worden, terwijl andere compact en laag blijven. De blauwe jeneverbes (Juniperus squamata ‘Blue Star’) wordt bijvoorbeeld maximaal een halve meter. Daardoor is de ‘Blue Star’ ideaal om vooraan in de border te planten of in potten op de tuintafel te zetten. Andere blauwe coniferen die zeer geschikt zijn voor in de tuin zijn de blauwspar (Picea pungens ‘Super Blue’), Chinese jeneverbes (Juniperus chinensis stricta) en de kegelvormige dwergcipres (Chamaecyparis ellwoodii).

Stylingtips

– De uitstraling van blauwe coniferen accentueer je door ze in een paarsblauwe of grijze pot te ztten.
– Door verschillende conifeersoorten te combineren, creëer je eenvoudig een mininatuurbos. Door te kiezen voor verschillende formaten krijgt het stilleven afwisseling en diepte.

Eenvoudig

Verzorging van coniferen is eenvoudig en zelfs snoeien is niet echt nodig. Coniferen groeien vanzelf in vorm. Staat de conifeer in een pot? Ook prima, maar zorg wel voor een gat in de bodem zodat overtollig (regen)water kan wegvloeien. Om coniferen gezond en sterk te houden is plantenvoeding in het voorjaar aan te raden.

Meer informatie over coniferen en andere tuinplanten vind je op Mooiwatplantendoen.nl.

Lees ook

Creatief met groen: bloembollen in een nieuw jasje
Zijn deze Hollandse groenten de oplossing voor vergeetachtigheid?
Een hoge bloeddruk? Eet deze 3 groentes!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Abonneer je op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant