Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Zo pas je gedroogde bloemen stijlvol toe in je interieur

zo-pas-je-gedroogde-bloemen-stijlvol-toe-in-je-interieur.jpg

Gedroogde bloemen zijn hip, makkelijk én terug van weggeweest. Je kunt ze kant-en-klaar kopen of zelf maken, en wat ook fijn is: ze gaan veel langer mee dan een gewoon bosje bloemen.

Maar hoe pas je ze stijlvol toe in je interieur? Maria van bloemenwinkel Bries aan Zee legde het uit aan Eigen Huis & Tuin.

Gedroogde bloemen

Gedroogde bloemen zelf ‘maken’ is helemaal niet zo moeilijk: leg de bloemen in keukenpapier tussen de bladzijden van een zwaar boek en laat ze drie weken drogen. Duurt dat je te lang? Dan kun je de bloemen ook in de magnetron doen (ja, echt). Leg ze tussen twee lagen keukenpapier en plaats dit in de magnetron. Leg hier een plat en zwaar voorwerp – zoals een bord – bovenop zodat de bloemen platgedrukt worden.

In de magnetron

Kleine bloemen hebben een een halve minuut in de magnetron nodig, grotere bloemen zo’n 2-3 minuten. Haal hierna het zware voorwerp van de bloemen af, laat het papier liggen en zet de magnetron nog eens dertig seconden aan. Haal ze uit de magnetron, laat ze even rusten, et voilà: je hebt gedroogde bloemen.

Losse vaasjes

Hoe je ze vervolgens mooi kunt houden? “Dat is eigenlijk heel makkelijk”, vertelt Maria. “Het is vooral belangrijk dat ze niet te veel in de zon staan. Daarnaast moet je er ook niet te vaak tegenaan stoten, omdat de bloemen dan uitvallen.” Je kunt de gedroogde bloemen in een mooie vaas op tafel zetten, maar losse vaasjes met kleinere bloemetjes is ook een optie.

Pampasgras

Pampasgras populair

Ook komt de krans weer helemaal terug volgens de bloemist, en is het pampasgras (Cortederia) momenteel erg populair. “Zet de pluimen bij elkaar in een mooie vaas of pot en je hebt een mega eyecatcher die ook nog eens heel lang meegaat!”. Je kunt ze ook in een fotolijstje doen of aan een touwtje hangen in de woonkamer.

Bron | Eigen Huis & Tuin
Beeld | iStock, Getty Images

Ook interessant