Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Let op: dít gedeelte van het gasfornuis vergeten veel mensen schoon te maken

let-op-dit-gedeelte-van-het-gasfornuis-vergeten-veel-mensen-schoon-te-maken.jpg

Bij het schoonmaken van het gasfornuis maken we vaak éxtra goed schoon rond de pitjes. Maar iets wat veel van ons vergeten, is dat je eigenlijk onder de pitjes ook nog goed moet schoonmaken. Doe je dit niet, dan kan het zelfs gevaarlijk zijn.

Want naast dat die etensresten onder de pitjes niet echt hygiënisch zijn, is het ook nog eens brandgevaarlijk.

Beetje cola

Wanneer je dus een doekje over het fornuis haalt, kun je het beste ook de pitjes van het fornuis halen. Je kunt ze natuurlijk met een schoonmaakmiddel schoonmaken, maar wist je dat cola ook prima werkt? Laat de pitjes ongeveer een half uur in de frisdrank weken en je zal zien dat ze er daarna weer blinkend schoon uitzien. Heb je geen cola in huis? Dan kun je ook azijn gebruiken, dit werkt namelijk net zo goed.

Lees ook: déze 5 dingen kun je beter niet schoonmaken met keukenpapier

Niet in de vaatwasser

Iets wat je absoluut niet moet doen, is de pitjes in de vaatwasser mee laten draaien. De pitjes op je gasfornuis zijn namelijk ontzettend gevoelig voor roest. Als je het wil schoonmaken, kun je dus beter cola of azijn gebruiken.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Eigen Huis & Tuin
Beeld | iStock

Haal de zon in huis met Margriet 22! Met de lekkerste recepten uit Italië, tips voor veilig zonnen, én een ode aan de helden van deze crisis. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m veilig online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant