Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Frituurpan schoonmaken? Dit is de snelle manier!

vrouw-roze-handschoenen.jpg

Hmm lekker, vandaag staan er frietjes op het menu. Alleen die vieze frituurpan gooit roet in het eten. Of niet? Met dit trucje van een echte huishoudexpert is jouw pan zo weer schoon en klaar om verse frietjes te bakken.

Frituurpan schoonmaken: zo pak je het aan

Er zijn meerdere manieren om dit klusje te klaren en je frituurpan schoon te maken. Zo zou je de binnenpan, het mandje en de deksel met een sopje met afwasmiddel kunnen schoonmaken. Maar dat kost veel tijd. Of je gaat aan de slag met een speciale reiniger voor frituurpannen. Maar die zijn meestal niet goedkoop.

De snelle manier om de frituurpan schoon te maken

Deze truc is de snelle manier, naar recept van HuishoudCoach Els Jacobs. Zo pak je het aan: Voordat je het oude vet verwijdert, trek je eerst de stekker van de pan uit het stopcontact. Wanneer je gebruik maakt van vloeibaar vet, giet je dit eerst over in de lege fles van de verpakking (bewaar de lege fles dus de volgende keer nadat je die in de pan hebt leeggegoten). Vast frituurvet bewaar je even in een pan. Daarna veeg je met keukenpapier al het overtollige of achtergebleven vet weg. Kunnen de onderdelen van jouw frituurpan, zoals de binnenpan en het mandje, niet in de afwasmachine (wat natuurlijk ook een snelle manier is)? Gebruik dan de vaatwastablet-truc van deze huishoudexpert.

Vul de binnenpan voor driekwart met water en voeg een vaatwastablet toe. Hang daarna het mandje in de binnenpan, steek de stekker weer in het stopcontact, stel de temperatuur op maximaal 90 graden in en zet de pan 10 minuten aan. Daarna haal je de stekker er weer uit, leeg je de binnenpan voorzichtig en spoel je de pan met het mandje samen goed af onder de kraan met heet water.

En oja, handige tip: zet het raam open voor je begint.

Andere manieren

Er zijn trouwens veel verschillende manieren en middelen om die pan weer fris te krijgen. Deze vind je op de site van de huishoudcoach. Handig, voor als je een keertje meer tijd hebt of geen vaatwastabletten in huis hebt.

Meer handige huishoudartikelen die je zeker even moet lezen:

 

Zo krijg je gele zweetvlekken uit witte T-shirts

Waarom je peper in je wasmachine moet stoppen

Zo krijg je zweetlucht uit kleding

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant