Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Frituurpan schoonmaken? Dít is de snelste manier

frituurpan-schoonmaken-dit-is-de-snelste-manier-margriet.jpg

Staan er frietjes of frituurhapjes op het menu? Lekker! Alleen die vieze frituurpan gooit roet in het eten. Of niet? Met dit trucje van een echte huishoudexpert kun je namelijk in no time je frituurpan schoonmaken.

Zo is je pan weer lekker schoon en kun je heerlijk verse frietjes gaan bakken.

Verschillende manieren om je frituurpan schoon te maken

Er zijn natuurlijk meerdere manieren waarop je je frituurpan kunt schoonmaken. Zo zou je de binnenpan, het mandje en de deksel met een sopje met afwasmiddel kunnen schoonmaken. Het nadeel hiervan is dat het wel veel tijd kost. Daarnaast kun je ook nog aan de slag gaan met een speciale reiniger voor frituurpannen, maar deze zijn meestal niet goedkoop.

De snelste manier om je frituurpan schoon te maken

Als we huishoudcoach Els Jacobs moeten geloven, is dit de beste manier om je frituurpan schoon te maken: voordat je het oude vet verwijdert, trek je eerst de stekker van de pan uit het stopcontact. Wanneer je gebruik maakt van vloeibaar vet, dan giet je dit eerst over in de lege fles van de verpakking (bewaar de lege fles dus de volgende keer nadat je die in de pan hebt leeggegoten). Vast frituurvet bewaar je even in een pan. Vervolgens veeg je met keukenpapier al het overtollige of achtergebleven vet weg. Zet vervolgens de onderdelen van je frituurpan, zoals de binnenpan en het mandje, in de vaatwasser.

Lees ook:
Is friet uit de airfryer écht ‘gezonder’ dan uit de frituurpan?

Handige tip met vaatwastablet

Heb jij geen vaatwasser, of passen de frituurpanonderdelen er niet helemaal in? Dan kun je de binnenpan voor driekwart vullen met water en een vaatwastablet toevoegen. Hang daarna het mandje in de binnenpan, steek de stekker weer in het stopcontact, stel de temperatuur in op maximaal 90 graden en zet de pan 10 minuten aan. Daarna haal je de stekker er weer uit, leeg je de binnenpan voorzichtig en spoel je de pan met het mandje samen goed af onder de kraan met heet water.

Ga jij het proberen? Handige tip voor je überhaupt begint: zet het raam open. Zo blijft de lucht van het frituurvet niet in je huis hangen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.    

Bron | De Huishoud Coach
Beeld | Getty

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant