Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Dit vindt Nederland de vervelendste huishoudklus (en zo kost-ie minder tijd)

geen-zin-om-te-strijken.jpg

Uit een onderzoek van productvergelijker Kieskeurig.nl blijkt dat we strijken het allervervelendste huishoudelijke klusje vinden. Daarom: handige tips om slimmer en sneller te strijken. Want leuker kunnen we het niet maken, maar wel makkelijker.

Uit het onderzoek dat Kieskeurig.nl onder bijna zesduizend huishoudens liet verrichten, blijkt dat zowel mannen (19,08 procent) als vrouwen (15,87 procent) strijken de vervelendste huishoudelijke klus vinden. Bij mannen staat het toilet schoonmaken op de tweede plek (18,97 procent), terwijl vrouwen daar veel minder moeite mee lijken te hebben: nog geen twaalf procent noemt dit als vervelendste schoonmaakklus in huis. Daarentegen vindt 15,86 procent van de vrouwen de badkamer boenen bijna net zo irritant als strijken, gevolgd door ramen lappen (14,85 procent). Van de mannen vindt 13,19 procent de badkamer schoonmaken het vervelendst om te doen.

Kan dat strijken nou niet makkelijker? Jawel hoor! Met deze zes tips ben je straks een stuk sneller klaar.

1. Gebruik aluminiumfolie

Strijken kost stukken minder tijd als je gebruikmaakt van aluminiumfolie. Die geleidt de warmte, waardoor je kreukels sneller gladstrijkt. Zo werkt het: scheur een vel van de folie van de rol af. Haal de hoes van de strijkplank en leg de folie ervoor in de plaats. Vouw de randjes van het vel om de plank en leg daarna de hoes weer op zijn plek. Daarna kun je aan de slag.

Het resultaat? Je strijkt een stuk sneller. In de video zie je hoe het werkt.

2. Met dank aan de douche

Superhandig en makkelijk voor last minute plooiproblemen. Het enige wat je hoeft te doen, is het kledingstuk dat moet worden gestreken dicht in de buurt van de douche op te hangen. Zodra je gaat douchen komt er stoom vrij. Die stoom haalt binnen tien minuten de kreukels uit je kleding. Zo kun je de dag fris en glad beginnen. Voor het beste resultaat houd je de ramen en deuren van je badkamer dicht.

3. Plantenspuit

Nog een tip voor ontkreuken van kleding: spuit met een plantenspuit wat water op de kreukels. Pas wel goed op dat je niet te veel water gebruikt. Hang het kledingstuk vervolgens uit, laat het goed drogen en klaar ben je.

4. Stijltang

Oké, het lijkt een beetje op strijken, maar met een stijltang kun je wel veel sneller kreukels uit kleding halen. Is het kraagje van je blouse bijvoorbeeld gerimpeld? Pak je tang en strijk het glad. Zorg bij deze techniek wel dat de stijltang goed schoon is.

5. Onder het matras

Een blouse vol vouwen? Die breng je snel in de plooi door ‘m een nacht onder je matras te leggen. De volgende ochtend is alle kreuk verdwenen.

6. In de droger

Supersnel, deze methode. Sproei met een plantenspuit een beetje water op de kreukels en stop je kledingstuk in de droogtrommel. Na een paar minuten is je kleding klaar om te worden gedragen.

Nog meer huishoudtips

Meer artikelen van Margriet lezen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief 

 

 

 

Ook interessant