Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Dit kun je allemaal maken met wijnkurken

dit-kun-je-allemaal-met-kur.png

Wijnkurken weggooien? Niet doen! Je kunt er namelijk heel veel creatieve dingen mee maken, zoals deze naambordjes maken. Doe je mee? 

Magneten

Leuk originele magneten voor op de koelkast kun je maken met kurk. De werkwijze is eenvoudig: snijd de kurk in kleine plakjes en lijm er een magneet achter. Eventueel kun je de magneet opfleuren met een smiley of een andere tekening.

Sleutelhangers

Sleutels raak je snel kwijt, maar niet als je er een opvallend opbject aan vastmaakt, zoals bijvoorbeeld een wijnkurk. Draai een schroefje in de wijnkurk (zie video) en bevestig daaraan een ring en de sleutel. Ook handig: kurk drijft, dus mochten je sleutels ooit in het water belanden…

Kaarsen in glazen pot

Wil je iets nieuws op de salontafel? Met twee simpele glazen potjes (een grote en een kleine), een kaars en wijnkurken maak je al snel iets moois. Zet in het kleine glazen potje een kaars en zet die vervolgens in de grote glazen pot. Ter decoratie vul je de grote glazen pot op met wijnkurken.

Spiegel

Een saaie spiegel of schilderij kun je eenvoudig opfleuren door er halve kurken op te plakken. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is de kurken doormidden te snijden en vast te lijmen aan de lijst.

Vershoudclip

Van vershoudclips heb je nooit genoeg. Tover daarom wijnkurken om tot vershoudclips door aan de bovenkant een kleine inkeping te maken.

Onderzetters

Met wijnkurken kun je ook heel makkelijk onderzetters voor je pannen maken. Hiervoor heb je alleen goede lijm en een ondergrond nodig, bijvoorbeeld een stuk stevig karton.

MEER HANDIGE TIPS & TRICS?

KIJK OOK: Mixen zonder spetters

Bron video’s | Libelle TV

 

Ook interessant