Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Dit wil je: de 6 makkelijkste planten om voor te zorgen

dit-wil-je-de-6-makkelijkste-planten-om-voor-te-zorgen.jpg

Droom je van een huis vol weelderige planten, maar zul je daar eerst groene vingers voor moeten kweken? Wij hebben de oplossing. Deze zes leuke groenblijvers zijn zo makkelijk om voor te zorgen dat je er amper omkijken naar hebt.

Weinig water nodig

Wat de reden is dat deze soorten zo makkelijk in de omgang zijn? Deze planten hebben amper water nodig. Ben je dus weer eens vergeten de gieter te pakken? Geen nood, ze zijn je er alleen maar dankbaar voor.

1. Vrouwentong

De vrouwentong, ook wel slangenplant genoemd, staat niet voor niets op nummer één in dit lijstje. Deze plant heeft zo weinig verzorging nodig dat je bijna vergeet dat je hem hebt. Niet alleen kan-ie met weinig water toe, hij doet het alleen maar beter wanneer je hem tussen de drinkbeurten volledig laat opdrogen. Ook gedijt hij goed in een omgeving waar weinig licht is. Geen plant om je zorgen over te maken, dus.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door little plantry (@littleplantry) op

2. Aloë vera

Staat bij velen bekend als een prikkelige plant met helende kwaliteiten. Dit groene sprietige exemplaar heeft maar eens in de drie weken water nodig en vermaakt zich prima op een plek waar weinig zonlicht komt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Summer’s Southern Life (@summerssouthernlife) op

3. Graslelie

Zorg je goed voor deze planten, dan krijg je daar veel voor terug. De graslelie, ook wel spinnenplant genoemd, produceert namelijk kleine babyplantjes, waardoor je met gemak een hele familie kunt laten groeien. Ze hebben ongeveer eens per week een beetje water nodig en houden van zonlicht. Maar, ook weer zo makkelijk, ze kunnen ook prima zonder.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door vanzijl13 (@bokkyshome) op

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

4. Jade

Dit kleine plantje met zijn schattige ronde blaadjes is het typische vetplantje voor op je vensterbank. Hij staat in sommige culturen symbool voor geluk. En jij hebt zeker geluk met dit plantje in huis, omdat het zo’n gemakkelijke soort is en weinig extra’s vraagt. Hij heeft alleen water nodig als de toplaag van de aarde droog aanvoelt. Daarnaast houdt een jadeplantje nog meer van je als je ’m in direct zonlicht plaatst.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kate (@ournumber10_norbury) op

5. Gatenplant

Deze knapperd lijkt aardig wat huiskamers te vullen op het moment. Let er maar eens op, je komt de plant overal tegen. De Monsera Deliciosa, beter bekend als de gatenplant, eist best wat aandacht op met haar grote bladeren, maar is daarentegen niet veeleisend als het op verzorging aankomt. Eens per week een beetje water en niet te veel zonlicht en ze blijft de eyecatcher van je woonkamer.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door H U I S J E 6 2 (@huisje62) op

6. Kamerpalm

Een plant met een simpele naam en een simpel verzorgingsritueel. De ZZ-plant, beter bekend als de kamperpalm, krijgt liever te weinig dan te veel water. Laat de aarde in de pot dan ook volledig uitdrogen voordat je het vocht aanvult. Daarnaast voelt de ZZ-plant zich het meest thuis in een schaduwrijk hoekje. Met de juiste aandacht kan deze prachtmeid wel een meter hoog worden!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Our Home (@oskaranderikahome) op

Een leuke en gemakkelijk plant voor buiten is de Olea Europaea, ofwel de olijfboom.
En die koop je nu hier.

 

Bron | popsugar.com.au
Beeld | Instagram & Istock

Ook interessant