Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Cursus bloemschikken – samenstelling

bloemschikken2.jpg

In dit laatste deel van de Cursus Bloemschikken leer je een schitterend boeket zelf samen te stellen.

Vaas of lint
Voordat je het boeket gaat samenstellen, is het handig om te bedenken wat je er mee gaat doen. Maak je het boeket voor jezelf, dan is het praktisch om het meteen in de vaas te zetten. Geef je het cadeau, dan is het leuk om het als een boeket samen te binden. Dit doe je met touw of een elastiek. Voor een extra feestelijk tintje is het leuk om er een mooi lint met een kaartje omheen te knopen. Ga je voor een bruidsboeketje, gebruik dan bloemistentape om de stelen weg te werken. Bloemistentape, ook wel flowertape genoemd, is verkrijgbaar bij bloemisten en wordt gebruikt voor het afwerken van corsages en boeketten.

Stevige basis
Het belangrijk om je boeket te beginnen met een stevige basis van blad. Dit noem je het skellet van het boeket. Vervolgens kun je de overige bloemen in het boeket steken. Wissel grote met kleine bloemen af voor een speels effect. Zorg dat de buitenste bloemen worden ondersteund door de basis die je hebt gekozen: appelblad, eucalyptusblad of bijvoorbeeld varenblad.

Afsnijden
Hoewel professioneel bloemisten vaak de stelen van bloemen afsnijden met een scherp mes is het wel zo handig om een goede snoeischaar te gebruiken. Snij de bloemen schuin af zodat de bloem zo veel mogelijk water kan opzuigen. Hou er bij tulpen rekening mee dat ze nog groeien. Deze kun je dus het beste wat korter afsnijden.

Wie ga jíj verrassen met je eerste boeket?

Bekijk ook de eerdere delen van de Cursus Bloemschikken:
– Cursus bloemschikken – de voorbereiding 
– Cursus bloemschikken – mix and match

Ook interessant