Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Cursus bloemschikken – mix and match

bloemschikken4-jpg.jpg

Het maken van een mooi boeket begint bij het verzamelen van de bloemen. Bedenk van te voren voor wie je het boeket maakt. Wat zijn haar lievelingsbloemen? Welke kleuren staan goed in haar huis? Weet je het niet zeker, kies dan voor rustige kleuren zoals diverse groentinten met wit. Daar maak je iederéén blij mee!

Variatie
Zorg dat je thuiskomt met genoeg materiaal voor een vol en gevarieerd boeket. Ten eerste is het belangrijk om een stevige groene basis te hebben. Koop flink wat appelblad, eucalyptusblad, bloesemtakken of vaas-bestendige Hollandse varen. Dit geeft stevigheid aan je boeket en zorgt voor wat rust tussen alle gekleurde bloeiers. Ook is het een low-budget manier om je boeket flink wat volume te geven.

Tijdens het uitkiezen van de bloemen is het leuk om te variëren in grootte en structuur. Kies ongeveer 2 of 3 verschillende bloemsoorten uit. Wissel bijvoorbeeld af met fijn gipskruid of kleine trosjes anjers en grote rozen, lelies of hortensia’s. Een schitterende combinatie!

De markt op!
Natuurlijk kun je naar de bloemist om je bloemen te kopen. Maar probeer ook eens de markt. In sommige steden zijn er zelfs speciale bloemenmarkten met een overvloed aan geur en kleur. Een stuk goedkoper en erg gezellig! In de zomer kun je ook een bezoekje brengen aan een pluktuin bij jou in de buurt waar je zelf een bos bloemen kunt plukken.

Vazen variatie
Denk eens outside the box en plaats de bloemen in een gieter, kan, of recycle je oude blikken. Dit geeft een retro uitstraling en is lekker creatief.

Bekijk ook de andere delen van de Cursus Bloemschikken:

– Cursus bloemschikken – de voorbereiding
– Cursus bloemschikken – samenstelling

 

 

 

 

Ook interessant