Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Cursus bloemschikken – de voorbereiding

bloemschikken-jpg.jpg

Voordat je een pronkstuk vol prachtbloemen op tafel zet, is het handig om te weten hoe je het moet verzorgen. Je wilt immers niet dat je bloemen na één dag hun kopjes al laten hangen. Hoe vaak moet je het water vervangen? Hoe blijven ze het langst goed? Deze cursus bloemschikken geeft antwoorden.

Wat heb je nodig?
Voorkom temperatuurverschillen tijdens het vervoeren van je bloemen zoveel mogelijk. Bloemen vinden het niet prettig om lang in een hete achterbak te liggen. Zet je bloeiers zodra je thuiskomt direct in een emmer met water. Wacht een uur voordat je de bloemen gaat schoonmaken en je het boeket gaat samenstellen. Zet in de tussentijd alvast een mooie vaas, bloemenvoeding, en een goede snoeischaar klaar.

Schoonmaken
Nu is het tijd om je bloemen schoon te maken. Wil je lang van je boeket genieten, voorkom dan dat er bladeren in het water staan. Blad wat in water komt zorgt voor vervuiling, wat bacteriën veroorzaakt. Hierdoor verwelken de bloemen sneller. Snij met een mesje of pluk eventuele bladeren van de onderkant van de stelen af. Zorg dat je de huid van de steel niet te erg beschadigd.

Voeding
Vul je vaas met een flinke laag water op kamertemperatuur en voeg wat bloemenvoeding toe (bijvoorbeeld Chrysal). Dit doodt de bacteriën in het water en voedt de bloemen.

De beste tips om een boeket samen te stellen? Bekijk dan de andere delen van de cursus bloemschikken:
– Cursus bloemschikken – mix and match
– Cursus bloemschikken – samenstelling

Ook interessant