Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Creatief met groen: voor eens en altijd, zo verzorg je een orchidee

De orchidee is een prachtige plant. Maar hoe je ‘m goed verzorgt, blijft voor veel mensen een raadsel. Romeo Sommers legt het je in deze video duidelijk uit. Nu weet je voor eens en altijd wat je wel en niet moet doen.

Verzorging

Het verzorgen van een orchidee is eigenlijk niet moeilijk, maar toch gaat het vaak mis. Romeo van Green Your Day krijgt dan ook geregeld de vraag hoe je deze bijzondere plant geeft wat-ie nodig heeft. In deze video laat Romeo precies zien hoe je dat doet.

Orchideeën groeien niet in de grond, maar in de oksels van bomen. Je ziet ze in het wild vaak in regenwouden. Als het regent, moet de orchidee daar zo veel mogelijk water opnemen en opslaan voor droge tijden in zijn vlezige grijze wortels. Hij kan niet zomaar water uit de grond halen. Daarom geef je een orchidee ook geen water zoals je dat bij je andere planten doet.

Water geven

Ga je de orchidee water geven? Zet de plant dan met plastic pot en al in een laag water van drie à vier centimeter diep. Laat ‘m tien minuten staan en daarna goed uitlekken. Zo heeft de orchidee genoeg water kunnen opzuigen om het een tijd uit te houden. Pas na één of anderhalve week heeft hij weer water nodig.

Zo kleed je je orchidee extra mooi aan:

Lees ook

De beste artikelen gratis ontvangen in je mailbox? Word lid van de Margriet nieuwsbrief.

Ook interessant