Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Creatief met groen: deze bloempotjes zijn gemaakt van plastic afval

08-07-2017_vrolijke-gezichten-bloempotten-bloempotjes_banner.jpg

Rommel? Nee, knutselspullen! De leukste plantenbakken maak je zelf. Met lege verpakkingen en plastic afval zet je grappige bloempotdiertjes in elkaar, waar je ook nog plantjes in kwijt kunt. Creatief en supergroen, want dat hergebruik is natuurlijk ook heel goed voor het milieu.

Recycle mee met groenstylist Romeo Sommers van Green Your Day. In deze video maakt hij nog meer leuks van lege wasmiddelflessen, petflessen en dergelijke. Ga lekker knutselen met de (klein)kinderen of maak ze voor jezelf. Gewoon, omdat ze zo leuk zijn.

 Dit heb je nodig

  • Lege plastic verpakking
  • Scherp mes, bijvoorbeeld een stanleymes
  • Werkhandschoenen
  • Watervaste stift
  • Lijmpistool
  • Decoraties zoals oogjes, oren en ander leuks
  • Perkplantje
  • Potgrond

Zo recycle je plastic afval tot vrolijke bloempotjes

Wees creatief! Bekijk ter inspiratie bovenstaande video en zie hoe Romeo zijn bloempotjes in elkaar zet. Kijk rond in je eigen huis, op zoek naar bruikbaar materiaal. Hoe gekker en grappiger, hoe beter. Combineer met kleuren. Plak plastic oren, oogjes en neuzen op de lege verpakkingen en teken een mond of wenkbrauwen met stift. Leuk om naar te kijken en net zo leuk om te maken.
Maak, als je creatie af is, een gat voor de plant en vul dat eerst goed op met potgrond. Zet de plant in je bloempotje en geef voldoende water. Kijk met het vullen en planten wel uit voor eventuele scherpe snijranden aan het plastic…

Tip van Romeo: een kinderfeestje of een vrije zomermiddag met je (klein)kind? Samen knutselen en kletsen is goed voor oud én jong. Ook handig: maak nu vast een origineel Moederdagcadeau voor mama of oma.

Vrolijke gezichten in bloempotjes - Een hert gemaakt van riool buizen en plastic afval - een cactus groeit als gewei op zijn hoofd   Vrolijke gezichten bloempotjes - Twee felgekleurde bloempotbeestje hangen op verschillende hoogtes aan een muur, beide hebben bloemen als 'haar' beide zijn vrolijk gedecoreerd met oren en een dop als neus. Zo recycle je plastic afval op een leuke manier

Bekijk ook deze video over hanging baskets met waterreservoirs:


Heb jij deze artikelen al gelezen? Handig en interessant

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant