Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Checklist: zó wordt je vloer weer als nieuw!

margriet_karcher.png

– In samenwerking met Kärcher – 

Vieze schoenen, natte hondenpootjes, gemorste appelsap. De vloer is dé plek in huis waar het meeste vuil zich ophoopt. Maar ja, stofzuigen en dweilen zijn tijdrovende klusjes, waardoor we ze vaak voor ons uitschuiven. Maak je niet druk, want met deze checklist is alles binnen no-time blinkend schoon.

  1. Pak een grote mand en verzamel hierin alle losse spulletjes die op de grond slingeren: van sneakers en kinderspeelgoed tot tijdschriftjes en verdwaalde kussens. Zo gedaan en het scheelt je straks tijd.
  2. Haal de kleden van de vloeren die je wilt schoonmaken. Klop de kleden uit met een mattenklopper en hang ze buiten te luchten. Heb je geen tuin, hang ze dan uit het raam.
  3. Normaliter zou je nu de stofzuiger pakken en daarna aan de slag gaan met een dweil en sop. Think again, want de Kärcher Floor Cleaner FC 5 is een stofzuiger én dweil ineen. Zo bespaar je tot wel 50 procent tijd!
  4. Rol dit apparaat met één vloeiende beweging over de vloer, de randjes en langs de plinten. De twee microvezeldoeken nemen met 500 omwentelingen per minuut moeiteloos los, droog en nat vuil op.
  5. Bedwing de neiging om naar de kraan te lopen, want de microvezelrollen worden automatisch constant bevochtigd met schoon water. Het vuile water wordt direct afgezogen en verdwijnt in de vuilwatertank.
  6. Gevoelige vloeren vragen vaak om een speciale behandeling. Dit apparaat maakt geen onderscheid en kan gebruikt worden op alle vloeren: van geolied parket, natuursteen en laminaat tot parket.
  7. Zelfs als je goed zuigt en dweilt, blijft er vaak vuil achter. Nog een keertje dweilen is met de Kärcher Floor Cleaner FC 5 niet nodig: hij haalt 20 procent betere reinigingsresultaten vergeleken met conventionele methodes.
  8. Roep de kinderen maar naar beneden! Doordat je zeer weinig water verbruikt (milieuvriendelijk!) is de vloer binnen twee minuten alweer droog en begaanbaar.

Grondiger dan een dweil

Alle testers van de Kärcher Floor Cleaner FC 5 zijn tevreden of zelfs zeer tevreden. Zoals Marinka (43) die zegt: “Het gemak van stofzuigen en dweilen tegelijk is geweldig.” Het gemiddelde beoordelingscijfer van de testers is een 7,8, wat onder meer te danken is aan het feit dat de Kärcher Floor Cleaner FC 5 volgens de vrouwen grondiger reinigt dan een dweil, makkelijk in gebruik is, ook hardnekkig vuil verwijdert en makkelijk op te bergen is.

*Getest door 5 vrouwen van hettestpanel.nl, april 2017.

Ook interessant