Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Bouclé is de meest knuffelbare interieurtrend van 2021

boucle-is-de-meest-knuffelbare-interieurtrend-van-2021.png

Nu we momenteel nog steeds niet zomaar iedereen kunnen knuffelen, spelen zelfs de interieurtrends in op deze aanhoudende misère. De trend van het moment is namelijk bouclé. En dat is met recht de meest knuffelbare trend van 2021 te noemen.

Bouclé is een stof die vooralsnog voornamelijk voor kleding gebruikt werd. Het is de stof die al sinds de start van modemerk Chanel hoogtij viert en typerend is voor de welbekende jasjes met gouden knopen van het luxueuze modehuis. Maar nu kun je de stof ook in huis halen zonder duizenden euro’s over de balk te moeten gooien, met een sfeervol huis als resultaat.

Nieuwste trend

Er is bijna geen enkele stof zo veelzijdig en klassiek als bouclé. Het franse woord betekent zoveel als ring, lus of slinger. Het slaat op de weeftechniek waarmee de stof tot stand komt. Het wordt namelijk geweven van onbewerkte garen, waardoor er de illusie gewekt wordt dat de stof gemaakt wordt van in elkaar geweven lussen. Dit zorgt voor een dikkere stof die niet alleen luxe oogt, maar ook nog eens erg zacht en knuffelbaar aanvoelt.

Lees ook:
Leuk én stijlvol: kussens in gekke vormen zijn de laatste interieurtrend

Knuffelbare items

En deze stof wordt anno 2021 gebruikt voor meubels en accessoires voor in huis. Stoelen, banken, poefs, kussens en spreien voor op bed; je kunt het zo gek niet bedenken of het is wel van bouclé gemaakt. Een zeer welkome en stylish trend, die door menig interieurliefhebber omarmd is. De stof geef je huis in een handomdraai een minimalistische maar warme uitstraling, en is nog relatief betaalbaar in huis te halen ook.

Bron | Mamamia
Beeld | Instagram

Ook interessant