Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Deze 9 bloemen en planten zijn perfect voor in je badkamer

bloemen-planten-badkamer-margriet.jpg

Bloemen en planten fleuren je huis op. Of ze nu in de woonkamer, keuken… of badkamer staan.

Inderdaad, badkamer. Want ook al ben je daar maar een paar minuten per dag: deze bloemen of planten ergens neerzetten is een heel goed plan.

1. Aloë vera

Aloe vera Margriet

De aloë vera overleeft niet in de volle zon, maar heeft wel wat licht nodig. Daarom is ‘ie perfect voor in de badkamer. Het heeft bovendien niet veel water nodig om te overleven, dus de damp in de badkamer moet genoeg zijn om ‘m gezond te houden.

2. Jasmijn

Jasmijn badkamer Margriet

Staat niet alleen mooi, maar ruikt ook nog eens heel lekker. Bovendien wordt de bloem volgens Ilka Vermeiren, schrijver van Flower Bomb: hoe bloemen je leven opfleuren, gebruikt tegen depressies, stress en als afrodisiacum.

3. Bamboe

Bamboe badkamer Margriet

Bamboe groeit als een malle, dus weet waar je aan begint voordat je het in je badkamer plaatst. Je kunt het wel onder controle houden door het tegen een muur aan te plaatsen.

4. Orchidee

Orchidee badkamer Margriet

Alsof je in een luxe hotel vertoeft. Een orchidee op je badkamer plaatsen brengt heel veel klasse met zich mee. Orchideeën vertoeven goed in een warm en vochtig klimaat, dus de badkamer is een prima plek.

5. Vrouwentong

Vrouwentong badkamer Margriet

De vrouwentong heeft maar weinig licht en water nodig om te overleven. Staat beeldig in de hoek én het zuivert de lucht.

6. Lavendel

Lavendel badkamer Margriet

Ruikt niet alleen lekker, maar zou ook nog eens ontsmettend en pijnstillend werken.

7. Graslelie

Graslelie badkamer Margriet

Misschien wil je wel een hele muur omtoveren tot een plantenwalhalla. Graslelies zijn hier perfecte plantjes voor, die ook nog eens de lucht zuiveren.

8. Lepelplant

Een plant waar je direct vrolijk van wordt als je ernaar kijkt. Net als de andere planten in dit lijstje heeft-ie weinig water en licht nodig.

Lepelplant badkamer Margriet

9. Rozen

Rozen badkamer Margriet

Belangrijk is wel dat de rozen pesticidevrij zijn. Volgens Vermeiren zijn rozenblaadjes goed voor je huid en is rozenwater goed tegen hoofdpijn en stress.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief. 

Bron | Homedit.com, HavenlyHet Laatste Nieuws
Beeld | iStock

Ook interessant