Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Déze drie soorten bloemen blijven het langst mooi

deze-drie-soorten-bloemen-blijven-het-langst-mooi.jpg

We worden allemaal blij van een bos mooie verse bloemen in huis. Helaas worden we iets minder blij als deze na een paar dagen al slap hangen en de bladeren alweer loslaten. Bij de volgende drie soorten bloemen hoef je je daarover echter geen zorgen te maken, want deze blijven namelijk erg lang mooi.

Kun je dus rekening mee houden als je naar de bloemist gaat.

Aronskelk

De Aronskelk begint als Callaknol en groeit vervolgens uit tot een prachtige plant. Hier ken je ‘m waarschijnlijk wel van. Toch staat ‘ie in een boeket ook prachtig. Je ziet dat de bloemen het meest in wit of donkerrood in veel boeketten wordt gebruikt. Als je de plant op de juiste manier verzorgt, kan de aronskelk minstens twee weken blijven staan. Gebruik altijd de bijgeleverde snijbloemenvoeding in het verse water. Door de stelen regelmatig tussentijds af te snijden en het water te verversen blijven ze het langst mooi.

Lees ook
Extra fleurig op je bord of in je glas: déze bloemen kun je gewoon eten

Anjer

De anjer is een sterke snijbloem die gemakkelijk drie tot vier weken mooi blijft. Het enige wat je hoeft te doen is zorgen dat het water schoon en fris blijft. Je moet dit dus met enige regelmaat vervangen. Anjers zijn er in verschillende soorten kleuren: een witte anjer staat voor pure liefde en geluk, licht rood staat voor bewondering en de donkerrode variant betekent liefde en genegenheid. Extra leuk: de bloem is niet duur.

Zet anjers altijd meteen in schoon water na het afknippen van de steel. Gebruik altijd de bijgeleverde bloemenvoeding en haal overtollig blad van de steel: alles onder de rand van de vaas mag eraf om bacteriegroei en onfris ruikend water te voorkomen.

Chrysant

Pluizig, in een tros, sprietig, geel, roze, oranje – chrysanten zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Chrysanten blijven makkelijk drie weken staan. De chrysant heeft bij veel mensen een wat saai imago, maar toch is het één van de meest verkochte bloemen.

Om ze nóg langer mooi te houden kun je het beste chrysanten met een lange steel kopen. Zo kun je er om de paar dagen een klein stukje afsnijden, zodat ze nog langer meegaan.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Eigenhuisentuin.nl
Beeld | iStock

Margriet extra 5

Meer lezen over buiten zijn, tuinieren en duurzaamheid? De Margriet special Groen & Duurzaam ligt nu in de winkel! Haal ‘m snel in huis of bestel ‘m hier.

Ook interessant