Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Déze 8 soorten bloemen blijven het langst mooi

incalelies-bloemen-langst-mooi.jpg

Verse bloemen in huis, daar word je toch blij van? Iets minder is het als deze na een paar dagen al slap hangen en de bladeren loslaten. Daarom wil je vast weten welke bloemen het langst mooi blijven.

Wil je zo lang mogelijk van je bloemen genieten, dan kun je het best voor (een van) de volgende soorten gaan. Kun je dus rekening mee houden als je naar de bloemist gaat of ze op de markt koopt.

Bloemen die het langst mooi blijven

1. Anthuriums

Anthurium anthuriums

Anthuriums zien er na twee à drie weken nog goed uit. En dat is leuk, want deze bloem is een echte eyecatcher.

2. Aronskelken

De Aronskelk begint als Callaknol en groeit vervolgens uit tot een prachtige plant. Hier ken je ‘m waarschijnlijk wel van. Toch staat-ie in een boeket ook prachtig. Je ziet dat de bloemen het meest in wit of donkerrood in veel boeketten wordt gebruikt. Als je de plant op de juiste manier verzorgt, kan de aronskelk minstens twee weken blijven staan. Gebruik altijd de bijgeleverde snijbloemenvoeding in het verse water. Door de stelen regelmatig tussentijds af te snijden en het water te verversen blijven ze het langst mooi.

Lees ook:
Extra fleurig op je bord of in je glas: déze bloemen kun je gewoon eten

3. Anjers

De anjer is een sterke snijbloem die gemakkelijk drie tot vier weken mooi blijft. Het enige wat je hoeft te doen is zorgen dat het water schoon en fris blijft. Je moet dit dus met enige regelmaat vervangen. Zet anjers altijd meteen in schoon water na het afknippen van de steel. Gebruik altijd de bijgeleverde bloemenvoeding en haal overtollig blad van de steel: alles onder de rand van de vaas mag eraf om bacteriegroei en onfris ruikend water te voorkomen.

4. Chrysanten

Pluizig, in een tros, sprietig, geel, roze, oranje – chrysanten zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Chrysanten blijven makkelijk drie weken staan. De chrysant heeft bij veel mensen een wat saai imago, maar toch is het een van de meest verkochte bloemen. Om ze nóg langer mooi te houden kun je het best chrysanten met een lange steel kopen. Zo kun je er om de paar dagen een klein stukje afsnijden, zodat ze nog langer meegaan.

5. Craspedia

Craspedia bloemen

Ook wel bekend als billy buttons, woollyheads en gele ballen. Ook deze blijven wekenlang goed. En, leuke bijkomstigheid, de craspedia is ook perfect voor een droogboeket. Gooi ‘m dus niet weg, maar hang ‘m te drogen. Zelf bloemen drogen? Déze zijn daar het best voor.

6. Incalelies

Incalelies

Misschien wel de knapste in dit rijtje, de incalelies (of alstroemerias). En daar kun je dus lang van genieten, want naarmate de bloem verder bloeit wordt-ie mooier en mooier – en dat tot wel twintig dagen lang.

7. Lelies

Lelies

Maar onderschat ook normale lelies niet. Die houden het ook met gemak zo’n twee weken vol. Knip wel even de stampers af om vlekken op je kleding te voorkomen.

8. Orchideeën

Orchidee orchideeen

Last but not least: orchideeën. Als plant staat de orchidee juist bekend als een lastige om te verzorgen, maar als bloem houdt-ie het twee tot drie weken vol. En och, orchideeën staan zó charmant in huis…

Bron | Eigenhuisentuin.nl, Mind Body Green
Beeld | Getty

Ook interessant