Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Déze bloemen kun je wel in huis halen als je last hebt van hooikoorts

deze-bloemen-kun-je-wel-in-huis-halen-als-je-last-hebt-van-hooikoorts.jpg

Houd de zakdoeken gereed: het hooikoorts seizoen is namelijk weer van start gegaan. Gelukkig hoef jij dit jaar het nies seizoen niet zonder bloemen in huis te doen.

Topbloemen.nl heeft onderzocht welke bloemen jij het beste in huis kunt halen zonder klachten te krijgen.

Hooikoorts seizoen

Het hooikoorts seizoen -dat van februari tot en met september loopt- is weer van start gegaan en dat betekent gesnotter geblazen. Door de warme winter zijn al een hoop bloemen in bloei gegaan en zul je al vrij snel weer last gaan krijgen van jeukerige ogen, niesbuien en een loopneus. En dan moet de zon nog beginnen met schijnen…

Wie het hooikoorts seizoen liever overslaat, weet waarschijnlijk ook dat bomen en bloeiende grassen niet meer de enige oorzaak zijn voor die vervelende klachten. Bloemen spelen namelijk ook een grote rol. Dit komt doordat sommige bloemen ook pollen afstaan, net als dat bomen dat doen. Uit onderzoek van Topbloemen.nl is gebleken dat maar liefst 95 procent van de hooikoortspatiënten hier last van heeft.

Soorten bloemen

Dit betekent overigens niet dat je helemaal geen flora meer in huis mag halen. Topbloemen.nl heeft namelijk ook gekeken naar de bloemen waar je geen last van kunt krijgen. Laagpollige bloemen als rozen, duizendblad, irissen, astrantia’s en leeuwenbekjes kun je gelukkig met een gerust hart in huis halen. Doordat deze geen pollen hebben die een allergische reactie kunnen veroorzaken, zou je er veel minder last van hebben dan wanneer je een bloem, zoals de zonnebloem in huis haalt.

Vraag de bloemist

Wil je weten welke bloemen je nog meer in huis kunt halen? Vraag dan aan de bloemist of de bloemen bestoven worden door insecten of door de wind. Wanneer het door insecten gedaan wordt, ben je verzekerd er minder last van te hebben.

Heel fijn om te weten nu het hooikoortsseizoen weer begonnen is. Deze zal waarschijnlijk ook langer duren dan verwacht; dankzij de klimaatverandering zullen de pollen van planten en bloemen ook nog gedurende herfst en winter blijven rondzweven. Houd de zakdoeken dus in alle tijden paraat.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Hooikoorts, Eigen Huis en Tuin
Beeld | iStock

Ook interessant