Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Instagram Wonen & Tuinieren

Déze bloemen kun je het best in huis halen als je hooikoorts hebt

bloemen-hooikoorts.jpg

Houd de zakdoeken gereed: het hooikoortsseizoen is namelijk weer van start gegaan. Als je hooikoorts hebt, kun je ook last hebben van bepaalde bloemen in huis. Gelukkig hoef je ook als hooikoorstpatiënt niet om bloemen verlegen te zitten.

Topbloemen.nl heeft onderzocht welke bloemen je het best in huis kunt halen zonder hooikoortsklachten te krijgen.

Hooikoortsseizoen

Het hooikoortsseizoen loopt officieel van februari tot en met september, maar als het kwik in de lente iets omhoog schiet, krijg je er waarschijnlijk sneller last van. Snotteren, jeukende ogen, niesbuien, een loopneus: het is geen pretje – zeker niet ten tijde van corona. Als hooikoortspatiënt weet je vast ook dat bomen en bloeiende grassen niet de enige oorzaak zijn van die vervelende klachten. Bloemen spelen namelijk ook een grote rol. Dit komt doordat sommige bloemen ook pollen verspreiden, net als dat bomen dat doen. Uit onderzoek van Topbloemen.nl is gebleken dat maar liefst 95 procent van de hooikoortspatiënten hier last van heeft.

Soorten bloemen

Dit betekent gelukkig niet dat je beter helemaal geen flora meer in huis kunt halen. Topbloemen.nl heeft namelijk gekeken naar de bloemen waar je, ook met hooikoorts, geen last van krijgt. Laagpollige bloemen zoals rozen, duizendblad, irissen, astrantia’s en leeuwenbekjes kun je met een gerust hart en vooral zonder gesnotter in huis halen. Doordat deze bloemen geen pollen hebben die een allergische reactie kunnen veroorzaken, heb je er veel minder last van dan wanneer je bijvoorbeeld een zonnebloem in huis haalt.

Vraag de bloemist

Wil je weten welke bloemen je nog meer in huis kunt halen? Vraag dan aan de bloemist of de bloemen bestoven worden door insecten of door de wind. Wanneer het door insecten gedaan wordt, ben je verzekerd er minder last van te hebben.

Bron | Hooikoorts, Eigen Huis en Tuin
Beeld | Getty

Ook interessant