Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Wil je een kleurrijke tuin in de lente? Plant dan nú deze bloembollen

bloembollen.jpg

De herfst is weer aangebroken en je tuin ziet er waarschijnlijk grauw en donker uit. Gelukkig kun je nu al bloembollen planten om tijdens de lente te kunnen genieten van meer kleur in je tuin.

Maak je daarom klaar om te tuinieren en déze bloembollen te planten.

Bloembollen planten in de herfst

De volgende lente lijkt misschien nog ver weg, maar voor je het weet is het al zover. September is de allerbeste tijd om lentebollen te planten. Maar later in de herfst is ook prima, als je de eerste boot gemist hebt. Inslaan dus, die bollen voor irissen, narcissen en krokussen.

1. Irissen

De iris bestaat uit meer dan driehonderd soorten. Ze hebben onopvallende, lange, zwaardvormige bladeren en heel opvallende, mooie, kleurrijke bloemen. Voordat het ’s nachts kouder wordt dan tien graden, kun je de bloembollen het best planten. De beste periode is begin oktober. Plant de bloembollen in een breed en ondiep gat van ongeveer 25 centimeter breed en tien centimeter diep. Zorg ervoor dat de iris niet in een natte grond staat, dan gaan de wortels snel rotten.

Lees ook
8 belangrijke tips om je tuin herfstklaar te maken

2. Narcissen

De narcis laat veel tuinen in het voorjaar prachtig geel kleuren. Er bestaan narcissen in honderden verschillende soorten en kleuren, maar de gele is de meest voorkomende. De narcis houdt van zon, geen natte grond en vooral in de volle zon gaan ze groeien als de lente komt. Narcissen bloeien in het voorjaar, maar ze planten doe je in het najaar.

Lees ook
9 planten die je huis lekker laten ruiken

3. Krokussen

Krokussen staan vaak bij elkaar in kleurige mengsels. Ze zijn prachtig in perken, maar staan ook erg mooi in een pot. Deze bloemen zijn de eerste bloemen die na de koude winter uit de grond komen. Ze worden niet langer dan vier centimeter en bestaan uit prachtige kleuren. Ideaal om je tuin mee op te vullen of gezelligheid te creëeren op tafel. Plant de bloembollen van de krokus op een plek waar veel zonlicht valt, op deze manier kunnen ze goed groeien.

Kleurrijke tip: plant al deze bloembollen door elkaar. Zo creëer je variatie en gezelligheid in je tuin.

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel

Bron | Roomed
Beeld | iStock

De dubbeldikke Margriet 43/44 ligt nu in de winkel! Met deze week: ontroerende interviews over leven met borstkanker, gratis breipatronen, 10 pagina’s puzzelen, een complete mini-thriller en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant