Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Lekker gluren: de 8 meest bijzondere huizen die nu te koop staan op Funda

lekker-gluren-de-8-meest-bijzondere-huizen-die-nu-te-koop-staan-op-funda.jpg

Wat is het toch heerlijk: lekker bij anderen naar binnen gluren. En al helemaal wanneer het om grote, gekke, mooie of bijzondere huizen gaat. Gelukkig hoef je niet bij mensen aan te bellen wanneer je nieuwsgierig bent, nee: gluren doe je gewoon lekker op Funda.

Wij doken in het huidige aanbod van Funda en visten de meest bijzondere huizen eruit. Zie jij jezelf hier wonen?

De meest bijzondere huizen op Funda

bijzondere huizen funda

Wonen in een middeleeuws kasteel

Altijd al in een écht kasteel willen wonen? Kasteel Schaloen in Valkenburg is gebouwd in 1200 en is de droom van iedereen die als kind prinses wilde worden. En dat niet alleen: je buren wonen óók in kastelen: kasteel Oost en kasteel Genhoes staan iets verderop. Dit kasteel komt met 10.000 vierkante meter aan grond, een prachtige siertuin, een eigen brug, verschillende bijgebouwen (die je er wel bij moet kopen) en verschillende hotelvoorzieningen. Je eigen Chateau Meiland? Dat kan hier gewoon.

Bron en beeld: Hulstkamp Makelaars

bijzondere huizen funda

Glas en groen

Wauw: dat is nog eens fijn wakker worden met een kopje koffie en dit uitzicht. Bijna de gehele wand in de ruime woonkeuken van dit prachtige huis in Bloemendaal bestaat uit glas, waardoor je uitkijkt op de groene, bosrijke tuin. Sterker nog, de glaswand kan zelfs opengeschoven worden waardoor je buiten maar toch binnen woont. Een droom voor natuurliefhebbers.

Bron en beeld: Puur Makelaars

bijzondere huizen funda

Mozaïek aan het water

Een beetje eng en over the top is deze enorme villa wel, maar je moet er wat voor over hebben om op zo’n prachtige plek aan het water te wonen. Wij zien onszelf al helemaal liggen op een picknickkleed op een zonnige zomerdag – daar zien we de overdaad aan mozaïektegeltjes graag voor door de vingers.

Brond en beeld: Puur Makelaars

bijzondere huizen funda

Aan de haven

Hoogtevrees moet je niet hebben in dit penthouse met enorme ramen, maar dan heb je ook wat. Deze loft is gebouwd in een oud scheepswerf pand in Ridderkerk en staat pal aan de haven. Een uniek huis met een uniek uitzicht. Maar een gezellig tuintje of wat groen moet je er even zelf bijdenken…

Bron en beeld: Ooms Makelaars

bijzondere huizen funda

Eenvierde deel

Mocht je graag in een riant landhuis willen wonen maar zo’n heel pand toch nét een beetje te groot vinden, kun je misschien één van de verdiepingen van deze villa in Baarn betrekken. In een bosrijke omgeving staat dit prachtige oude huis uit 1898, dat is opgedeeld in vier verschillende appartementen. Wij krijgen een beetje een kerstgevoel van dit huis: zie jij de grote kerstboom op de oprit al voor je? Wel even met de medebewoners overleggen, dan.

Bron en beeld: Nijland Woonmakelaars

Lees ook: Grappig: op dít Instagram account kom je alle pareltjes van Funda tegen

Zo ver je kijken kunt

Áls je dan een penthouse kan betalen, dan is het natuurlijk wel zo leuk als deze een prachtig uitzicht over de stad heeft. Deze in Den Haag voldoet daar zeker aan, en wij denken maar één ding: oud & nieuw. Hoe spectaculair moet het uitzicht dan wel niet zijn?

Bron en beeld: Hulstkamp Makelaars

Niet alleen op zondag

Wanneer we denken aan gezellig wonen is een kerk nou niet meteen het eerste wat ons te binnen schiet, maar deze oude kapel in Wijchen is vanbinnen verrassend knus, ondanks de enorme hoogte en imposante ramen. Wel risico op echo-gevaar met schreeuwende kleine kinderen.

Bron en beeld: Redres Erfgoedexpert

bijzondere huizen funda

Astronauten gezocht

De set van Star Trek? Neehoor, gewoon een woning op Funda. De architectuur van deze futuristische villa heeft verschillende prijzen gewonnen en eerlijk is eerlijk, bijzonder is het wel. Op de begane grond zijn bijna geen binnenmuren aanwezig en bestaan veel buitenmuren enkel uit glas, waardoor je prachtig uitzicht hebt op de bosrijke tuin. Gaaf of toch net iets té apart?

Bron en beeld: Rodenburg Makelaars

Bron | Funda.nl
Beeld | iStock

Meer lezen over wonen en interieur? Dat kan in de special Margriet Extra Wonen: nu & later. Deze special zit boordevol inspiratie: de nieuwe woontrends, alles over huren na je zestigste én nieuwe woonvormen, lekker binnenkijken, maar ook heel veel tips om nog meer van je eigen huis te blijven genieten. Margriet Extra Wonen: nu & later ligt nu in de winkels, en is online te bestellen via deze link (zonder verzendkosten).

Ook interessant