Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Meer groen in huis halen? Dit zijn de beste planten per kamer

beste-plant-per-kamer.jpg

De trend van het moment op het gebied van planten in huis? Hoe meer, hoe beter! Dat brengt niet alleen een hoop sfeer met zich mee. Als je het groen per kamer bewust uitzoekt, komen er nog (veel) meer voordelen bij kijken.

1. Badkamer: aloë vera

Wil je meedoen met de laatste interieurtrends, dan mag de aloë vera eigenlijk niet ontbreken in je huis. Daarnaast kan-ie met recht een wonderplant worden genoemd. Bijvoorbeeld omdat aloë je huid snel weet af te koelen nadat je bent verbrand door de zon. Dat is niet het enige voordeel: deze plant fungeert ook als de ideale luchtreiniger. En dat maakt ’m uitermate geschikt voor de badkamer.

2. Woonkamer: Engelse klimop

Een klimop die vanaf de bovenkant van een kast helemaal naar beneden groeit: je ziet het steeds vaker. Deze tijdloze plant staat niet alleen leuk in elk interieur, hij is ook in staat stof en andere allergenen uit de lucht te halen. Mensen met astmatische problemen halen opgelucht adem met deze klimop in huis. Vooral in de woonkamer, want daar kunnen nogal wat stofnesten verstopt zitten. Onder de bank, in het vloerkleed en in de stoffen gordijnen bijvoorbeeld.

3. Keuken: munt

Wie droomt er niet van een keuken vol kruidenplanten of een eigen moestuin? Als je geen groene vingers hebt of het jezelf een stuk gemakkelijker wilt maken, kun je beginnen met een muntplant in de vensterbank van de keuken. Muntplanten zijn niet moeilijk in leven te houden en zorgen voor een subtiele, frisse geur. Ook fijn: je kunt dagelijks genieten van verse muntthee én het frisse kruid verwerken in verschillende gerechten.

4. Slaapkamer: jasmijn

Wil je meer groen in huis halen, maar vind je een bloemetje hier en daar ook best leuk? De jasmijnplant heeft het allebei. Bovendien blijkt uit meerdere onderzoeken dat de geur van de bloem kalmeert en angsten weet te onderdrukken en daarmee zorgt voor een betere nachtrust. Houd je meer van de geur van lavendel? Goed nieuws, ook lavendel werkt kalmerend.

Een bericht gedeeld door Leonie (@leonie_drs) op

5. Werkkamer: paradijsvogelplant

Uit onderzoek blijkt dat planten een positieve invloed hebben op je concentratievermogen en de tevredenheid op kantoor. En wie geconcentreerd is en zich op zijn gemak voelt, werkt automatisch ook harder, toch? Pak daarom lekker uit als je er in de werkkamer de ruimte voor hebt en zet grote kamerplanten neer. Wat dacht je bijvoorbeeld van een paradijsvogelplant of een monstera, beter bekend als gatenplant?

Bron | hln.be
Beeld | iStock

Meer artikelen van Margriet in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant om te lezen

Ook interessant