Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Waarom azijn en soda je beste tuingereedschap zijn

soda-azijn-tuingereedschap.jpg

Niet iedereen met een tuin heeft groene vingers of een schuur vol tuingereedschap. Gelukkig is dat ook helemaal niet nodig om je tuin zomerklaar te maken. En met het lekkere weer dit weekend, wil jij vást wel in de tuin aan de slag! 

Startpagina.nl zette daarom z’n beste adviezen op een rij. Van snoeiadvies tot schoonmaaktips.

Snoeien doet groeien

Hoe eerder je na de laatste vorst gaat snoeien, hoe beter. Ongewenste uitlopers kun je al vroeg aanpakken en de boom of struik heeft nog genoeg lentedagen in het vooruitzicht om nieuwe takjes te laten groeien. Het gevolg: een vol bladerdek dat makkelijk in vorm te houden is. En met het juiste gereedschap is het snoeien lang niet zo zwaar als het lijkt.

Op naar een strakke en groene mat

Ook het gazon is gebaat bij een knipbeurt in het voorjaar. En voor het beste resultaat heb je aan één stelregel genoeg: hoe later in het jaar, hoe korter het gras moet worden gemaaid. Voor een strakke grasmat heb je dus een maaier nodig die op hoogte af te stellen is. Gelukkig hoeven die niet al te duur te zijn. Via Startpagina.nl vind je de perfecte grasmaaier voor jouw gazon.

Tuinmeubels schoonmaken is een eitje

Heeft de tuinset de hele winter buiten gestaan? Dan is de kans groot dat de groene aanslag over alle meubelen is verspreid. Geen punt, want het is makkelijk schoon te krijgen met eenvoudige middelen. Houten meubels moeten goed schoongeschrobd worden met een lauw sopje van zout of soda. Kunststof stoelen en tafels zijn vaak al gebaat bij een doekje met allesreiniger. Een kleine inspanning en je hebt direct loon naar werken.

Groene aanslag op de tegels? Nu niet meer!

Wanneer de meubels een opfrisbeurt hebben gekregen, kan het terras zelf niet achterblijven. Een emmer met water en schoonmaakazijn mag ruim worden aangebracht op de tegels, waarna je het geheel gewoon in de zon kunt laten opdrogen. Kies voor deze klus dan ook een dag uit waarop je zeker weet dat het droog blijft. Bij extra hevige aanslag kun je ook een handje zand, soda of zout toevoegen om een goede scrub te creëren.

Heet de natuur welkom

Met beperkte middelen en moeite kun je je tuin omtoveren tot een uitnodigend verblijf voor dieren en insecten. Er zijn vogelhuisjes en insectenhotels te koop in allerlei soorten en maten. De één nog gezelliger dan de ander. Maar ook egels kun je makkelijk verwelkomen in je tuin. Creëer rustige, beschutte hoekjes vol groen of bouw ‘hutjes’ van snoeiafval of overgebleven tuinmateriaal. Een garantie op bezoek geven we niet, maar het is op zijn minst het proberen waard!

Op Startpagina.nl vind je alles wat je nodig hebt om je tuin klaar te maken voor een nieuw seizoen. Ja, ook zónder groene vingers!

Ook interessant