Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Allergisch? Haal vandaag nog déze 5 zuiverende planten in huis

allergie-allergisch-hooikoorts-planten-zuiveren-margriet.jpg

Huisstofmijt, pollen, hondenharen, schimmels: er is ook binnenshuis nogal wat om allergisch voor te zijn. Wist je dat sommige planten verlichting kunnen bieden? 

Als je momenteel bent gevloerd door hooikoorts of je de longen uit je lijf niest door huisstofmijt, doe je er misschien goed aan om (een van deze) planten in huis te halen.

1. Dracaena

De dracaena absorbeert allergenen uit de lucht en vangt die op in zijn bladeren. Hij groeit wel flink, je moet deze plant dus met regelmaat snoeien. Zet ‘m op een plek met gemiddelde zon.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht dat is gedeeld door @glambydeyaplants op

2. Chamaedorea

Niet alleen fleurt-ie je huiskamer op en zorgt-ie voor een tropisch tintje, deze palmsoort filtert ook koolstofmonoxide, formaldehyde en xylene uit de lucht. En hoe meer van dit soort verontreinigende stoffen bij je thuis rondzweven, hoe erger je allergie wordt getriggerd. De chamaedorea gedijt goed in indirect zonlicht en krijgt graag geregeld water.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Michelle (@number1thelane) op

3. Dracaena marginata magenta

Familie van eerder genoemde dracaena, maar dan nét even anders: deze plant herken je aan de donkerrode gloed op zijn bladeren. Droge lucht verergert allergiesymptomen. Geen punt, de Dracaena marginata magenta verbetert de luchtvochtigheid en pakt zo indirect allergieklachten aan. Ook haalt deze dracaena chemicaliën als formaldehyde en benzine uit de lucht.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ines (@poetforlife) op

4. Gerbera-plant

Als je geen pollenallergie hebt, is deze plant mét bloemen een perfecte toevoeging aan je huis. De gerbera zuivert de lucht van benzine, een schadelijke chemische stof die in pesticiden, verf en sigarettenrook zit. Zet je gerbera op een plek waar-ie lekker veel zon krijgt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door I Love Billie (@i_love_billie_) op

5. Klimop

Uit onderzoek blijkt dat klimop, ook wel bekend als Hedera helix, sporen van schimmels in de lucht kan verminderen. Zeker in de badkamer is klimop dus van harte welkom, omdat-ie je allergische reactie op de aanwezige schimmels verzacht.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door OLIVIA (@melittologie) op

Appels, peren, kersen en pruimen uit eigen tuin eten? In de Margriet Shop koop je deze winterharde fruitboompjes nu met 50 procent korting.

 

 

Bron | popsugar.co.uk
Beeld | iStock

Ook interessant