Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Lelijke afdrukken in je tapijt? Zo krijg je ze er makkelijk weer uit

lelijke-afdrukken-in-je-tapijt-zo-krijg-je-ze-er-makkelijk-weer-uit.jpg

Als je zin hebt om de inrichting van je huis even helemaal om te gooien, maar bij het verschuiven van de bank zakt de moed je al in de schoenen: diepe afdrukken in het tapijt. 

Kun je dan nooit meer je meubels verplaatsen door die lelijke deuken in je vloerkleed? Nee hoor, gelukkig zijn er een paar simpele oplossing om hier snel vanaf te komen. 

Lelijke afdrukken

Het maakt niet uit hoe zwaar je meubelstuk is, en of het er nou lang of kort staat. Binnen een mum van tijd zitten er in je vloerkleed of gezellige tapijtje al van die lelijke afdrukken. Beetje borstelen en vegen over de plek heeft weinig zin, de putjes lijken er wel ingebrand. Gelukkig ben je hierdoor niet meteen gebonden aan een vast opstelling van de meubels in je kamer. Je kunt deze deukjes namelijk makkelijk verwijderen met een keukentool die je hoogstwaarschijnlijk toch al in je vriezer hebt liggen. 

IJsblokjes 

Het werkt eigenlijk heel makkelijk. Je hoeft namelijk alleen maar een ijsblokje neer te leggen op de plek waar de afdruk zit. Het ijsblokje laat je daar gewoon smelten. En zodra het ijsblokje volledig gesmolten is, is de deuk ook helemaal verdwenen. Kun jij weer door met het herinrichten van je huis. 

Stofzuiger

Mocht het toch niet het gewenste effect opleveren, of je even geen ijsblokjes bij de hand hebben, dan kun je ook aan de slag met de stofzuiger. Hiervoor kun je het best zo’n klein opzetstukje gebruiken op je stofzuiger met een borstel. Ga tegen de draad van het tapijt in en zet hierbij flink wat kracht. Daardoor worden de haren omhoog gezogen en kun je ze weer recht borstelen. 

Lees ook: Makkelijk én snel: zo haal je dierenharen uit het tapijt

Onderkleed 

Onder het mom van voorkomen is beter dan genezen: je kunt de afdrukken in je tapijt ook voor zijn. Dit doe je door onder je tapijt of vloerkleed een onderkleed neer te leggen. Echt zware meubels zullen nog steeds afdrukken achterlaten, maar doordat ze onder je tapijt worden opgevangen, drukken ze minder hardnekkig door. Hierdoor krijg je de deuken er veel makkelijker weer uit. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron|Eigen Huis & Tuin, Woonstichting Actium
Beeld|iStock

Ook interessant