Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

6x wat je nooit in de droger moet doen

its-laundry-day.jpg

Van je kledingstukken wil je natuurlijk liever niet dat ze krimpen, pillen, uit vorm raken of zelfs scheuren. Onthoud dan vooral onderstaand lijstje!

Deze kledingstukken kun je beter niet in de droger doen:

1. Badkleding
Met stip op één: je badpak of bikini kun je beter niet in de droger gooien. Hoewel ze de hitte van de zon goed weerstaan, kan de warmte van de droger ervoor zorgen dat het elastaan (een kunstvezel die ervoor zorgt dat de stof zo lekker meerekt) wordt aangetast.

2. Panty’s en maillots
Heb je weleens een panty aangetrokken die was gekrompen? Geen fijn gevoel. Panty’s en maillots zijn gemaakt van delicate stof en zullen hoogstwaarschijnlijk krimpen in de droger. Daarnaast bestaat de kans dat de panty’s in de war raken en een grote knoop maken van je wasgoed. Lekker op het rekje hangen dus.

3. Bh’s
Als je je bh’s in de droger doet, kunnen door de warmte en het draaien de vorm en elasticiteit worden aangetast. Ook ophangen is wat dat betreft niet handig. Beter: laat ze al liggend drogen op een rekje. Zo blijft de vorm mooi behouden.

4. Versierde kledingstukken
Pailletjes, kralen, steentjes: kledingstukken met versieringen laat je lekker op het rek of aan de lijn drogen. Door het draaien van de trommel is er kans dat de versieringen loslaten of blijven haken aan de trommel en andere kledingstukken.

5. Hardloopschoenen
Gooi geen loopschoenen in de droger. Door de warmte kan het rubber krimpen, de lijm loslaten en de demping van de zool verminderen.

6. Spijkerbroek?
Een spijkerbroek kan wel in de droger, maar als je hem op langere termijn mooi wilt houden, laat je hem eruit. Meer tips om je broek mooi te houden? Die lees je in dit artikel.

En doe die matjes er ook maar niet in…
Bad- en toiletmatjes en deurmatten met een rubberen rug zijn niet bestand tegen de hitte van een droger. De kans bestaat dat het rubber gaat afbrokkelen. In het ergste geval wordt het rubber zelfs zó heet dat brand op de loer ligt.

 Let op het waslabel
Het lijkt een open deur, maar staat op het label een waarschuwing tegen drogers, doe dat kledingstuk dan ook echt niet in de trommel! De stof van dit soort kledingstukken of producten is er simpelweg niet geschikt voor. In dit handige overzicht zie je welk waslabel betekent dat je beter niet kunt drogen.

 

Handige video:

Trui toch gekrompen? In deze video zie je hoe je je trui weer in vorm krijgt met behulp van conditioner!

 

Bron: Goodhousekeeping

Ook interessant